Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετακινείται ο μισός πληθυσμός της Αθήνας
Κοινωνία

Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετακινείται ο μισός πληθυσμός της Αθήνας

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επιλέγει για τις μετακινήσεις του ο μισός πληθυσμός της Αττικής, με τους περισσότερους από αυτούς να προτιμούν τα λεωφορεία, σύμφωνα έρευνα της εταιρείας MARC που έγινε για λογαριασμό του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Ειδικότερα, το 26% των συμμετεχόντων μετακινείται συχνά με λεωφορεία, το 20% χρησιμοποιεί το Μετρό ή/και τον Ηλεκτρικό, το 1,5% τρόλεϊ και μόλις το 0,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ταξί για τις μετακινήσεις του.

Πολύ ή αρκετά ικανοποιημένοι από τα δημόσια μέσα μεταφοράς στην περιοχή τους δηλώνει το 46% των ερωτώμενων. Μάλιστα, όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς καταγράφουν μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίησης (48,2%) από όσους δεν τα χρησιμοποιούν συνήθως (43,9%). Ποιο ικανοποιημένοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εμφανίζονται όσοι χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις του το Μετρό και τον Ηλεκτρικό.

Στην ερώτηση «τι θα θέλατε να βελτιωθεί στα μέσα μαζικής  μεταφοράς, ώστε να τα προτιμάτε περισσότερο;» το 63,8% απάντησε η συχνότητα των δρομολογίων, το 13,5% η χρονική ακρίβεια των προγραμματισμένων δρομολογίων, το 10,4% το κόστος του εισιτηρίου, το 10% η επέκταση του δικτύου, το 5,8% η ανανέωση του στόλου, το 4,5% η διασύνδεση των μέσων μεταφοράς και το 3,3% η αύξηση της ταχύτητας των μετακινήσεων.

Η έρευνα παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης των διοικήσεων του ΕΚΑ και του ΟΑΣΑ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet