Πάνω από 2.700 οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά μέχρι τον Σεπτέμβριο
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πάνω από 2.700 οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά μέχρι τον Σεπτέμβριο

«Εκείνο που επιδιώκουμε με χαμηλούς τόνους, αλλά με αποφασιστικότητα, είναι να πετύχουμε την αποστολή μας, η οποία είναι να πετάμε, να μαχόμαστε και να νικάμε. Και όλα αυτά πάντα με ασφάλεια» τόνισε ο αρχηγός του ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, κατά την ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων της Πολεμικής Αεροπορίας για τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ.

«Πετάμε ψηλά, πετάμε μακριά, πετάμε όπου χρειαστεί και είμαστε πάντα δίπλα σας. Αυτό είναι το σύνθημά μας για τους φετινούς εορτασμούς. Αυτό είναι το μήνυμά μας και για τους απέναντι, οι οποίοι το παίρνουν καθημερινά. Το δικό μας μαχητικό θα είναι το τελευταίο που θα προσγειώνεται πάντα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΑ, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, 1.167 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 122 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 913 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, 2.766 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας, 25 υπερπτήσεις επί ελληνικού εδάφους, ενώ σημειώθηκαν 72 εικονικές αερομαχίες με ελληνικά αεροσκάφη.

Η Πολεμική Αεροπορία, πέρα από τη στρατιωτική της αποστολή της, επιτελεί κάθε χρόνο και ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, με πυροσβέσεις, αεροδιακομιδές και υπηρεσίες ιατρικές φροντίδας σε απομακρυσμένες περιοχές. Συγκεκριμένα μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη της Π.Α. πραγματοποίησαν 684 εξόδους και συμπλήρωσαν περίπου 1.446 ώρες πτήσεις. Σε επίπεδο αεροδιακομιδών πραγματοποιήθηκαν 624 αποστολές, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν 1.027 ασθενείς. Η πολεμική αεροπορία ακόμα έλαβε μέρος σε 113 αποστολές έρευνας και διάσωσης, κατά τις οποίες διασώθηκαν, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, 165 άτομα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet