Πορεία προς τη Βουλή από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Χαλκιδικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πορεία προς τη Βουλή από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία Χαλκιδικής

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιδιώκουν να συναντήσουν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, οι οποίοι σήμερα, Πέμπτη πραγματοποιούν πορεία στην Αθήνα. Την ίδια ημέρα, συγκέντρωση στην πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσει και η Επιτροπή Αλληλεγγύης προς τους κατοίκους που αντιδρούν.

Aυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, που έφτασαν με πούλμαν στην Αθήνα, βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης. Οι μεταλλωρύχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, όπου θα κατασκηνώσουν. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος του Πενταγώνου και κάτω.

«Επιδίωξή μας πλέον είναι να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό και θα μείνουμε στην Αθήνα όσο χρειαστεί μέχρι να βρεθεί λύση» ανέφερε στο in.gr o πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα» στα Μεταλλεία Χρυσού στη Χαλκιδική Γιώργος Χατζής.

Όπως τονίζει, το ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι να πάρουν διαβεβαίωση από την κυβέρνηση ότι συνεχίζεται η επένδυση, καθώς, όπως αναφέρει «είναι νόμιμη και από αυτή ζουν 2.000 εργαζόμενοι». Μάλιστα, κάνει λόγο για οικονομικό αλλά και πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι επιδίωξη των εργαζομένων είναι να δουλέψουν και όχι να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, που είχαν προγραμματίσει να μεταβούν στην Αθήνα.

Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet