Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Με καταγωγή από το χωριό ο χειριστής – Ποιος ήταν ο συγκυβερνήτης
Πτώση αεροσκάφους (πηγή: patris news)
Κοινωνία

Πτώση αεροσκάφους στην Ηλεία: Με καταγωγή από το χωριό ο χειριστής – Ποιος ήταν ο συγκυβερνήτης

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος που έπεσε σε χωριό της Ηλείας το πρωί της Δευτέρας 21/6 έκοψε το νήμα της ζωής στους δύο επιβαίνοντες. Το ιδιωτικό αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το Μεσολόγγι και έπεσε κάτω από άγνωστες συνθήκες στο χωριό Χαριά, λίγο έξω από τον Πύργο.

Ο κυβερνήτης, δάσκαλος στο επάγγελμα, καταγόταν από το συγκεκριμένο χωριό και, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, συγγενείς του, που είδαν τη μοιραία πορεία του μικρού αεροσκάφους, έτρεξαν στο σημείο της συντριβής ώστε να συνδράμουν στην κατάσβεση. Όσο για τον συγκυβερνήτη, είχε καταγωγή από το Μεσολόγγι, ενώ συμμετείχε συχνά σε αποστολές της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης του Μεσολογγίου.

Όπως επισημαίνουν τα τοπικά Μέσα, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, το αεροσκάφος θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του, σημειώνει το patrisnews.gr.

«Πολλές φορές πετούσε με το αεροπλάνο πάνω από την κοινότητα Χαριά, που ήταν και ο τόπος καταγωγής του, ο χειριστής του μονοκινητήριου αεροπλάνου που έπεσε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας», ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της κοινότητας στο τοπικό συμβούλιο Παναγιώτης Τσαπαρδώνης.

Στην συνέχεια, προσθέτει, «μάθαμε ότι χειριστής του αεροπλάνου ήταν ο δάσκαλος που κατάγεται από το χωριό μας και ένα ακόμη άτομο, και δυστυχώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι και οι δύο». Μιλώντας για τον χειριστή του αεροπλάνου ανέφερε «ότι πετούσε συχνά πάνω από την κοινότητα στην οποία είχε μεγαλώσει, αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στην Αμαλιάδα».

Τα αίτια της πτώσης ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, όπως σημειώνεται από μάρτυρες, πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς. Μετά από την πτώση ακολούθησαν εκρήξεις, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Η επίσημη ανακοίνωση σημειώνει ότι: «Νωρίς το μεσημέρι, σήμερα, Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021, κινητοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για Έρευνα και Διάσωση μετά από ειδοποίηση για πτώση μικρού αεροσκάφους, εντός του οικισμού Χαριά Πύργου Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 14 πυροσβέστες με 6 οχήματα από την Π.Υ. Πύργου Ηλείας. Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους καθώς και δύο (2) άτομα εντός χωρίς αισθήσεις εντός του ανωτέρω οικισμού. Οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις συνεχίζουν περαιτέρω έρευνες στην ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet