Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 30 Μαρτίου στο Σύνταγμα και η συμμετοχή ανέρχεται στα 10.000 άτομα.

Συγκεντρώσεις ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ στο Σύνταγμα στις 18:30 και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 19:00, οι οποίοι μετά από πορεία ενώθηκαν με τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης φαρμακοποιοί, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.

Συγκέντρωση πραγματοποίησε και η ΓΣΒΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος κατά τη διάρκεια της οποίας καλούσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΒΕΕ με ψήφισμά της εξέφρασε την αντίθεσή της :

  1. Στο εξοντωτικό φορολογικό και ασφαλιστικό περιβάλλον με τα εξωφρενικά πρόστιμα των άπειρων νομοθετικών διατάξεων, που δυστυχώς εξακολουθούν να διατηρούνται και με το σημερινό πολυνομοσχέδιο και οδηγούν με ακρίβεια στον αφανισμό των ΜΜΕ που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Διεκδικεί: α) κατάργηση του Νόμου για την φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ, β) επαναφορά του αφορολόγητου ορίου, γ) κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων, των αναγκαστικών εισπράξεων οφειλών – προσωποκρατήσεων, δ) αποποινικοποίηση των οφειλών του ΟΑΕΕ και επαρκής κρατική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, ε) θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας χωρίς προϋποθέσεις, στ) νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς, ζ) επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, η) επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων.
  2. Στη μετατροπή των φαρμακείων σε super market υγείας.
  3. Στην απαξίωση των ποιοτικών ελληνικών αγαθών (ψωμί, γάλα, ελαιόλαδο), του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης.
  4. Στην υποβάθμιση της συγγραφικής δραστηριότητας και τον πολιτισμικό μεσαίωνα που επιβάλλεται μέσα από την κατάργηση στην ενιαία τιμή των βιβλίων.
  5. Στην εμμονική ρύθμιση για την κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων για όλο τον χρόνο που είναι καταστροφική για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  6. Στην κατάργηση των εισφορών υπέρ δράσεων για την κατάρτιση ανέργων και καταπολέμηση ανεργίας.
  7. Στην καθετοποίηση της αγοράς καυσίμων.
  8. Στον φόρο υπεραξίας που επιβάλλεται σε μια περίοδο πλήρους απραξίας της αγοροπωλησίας ακινήτων και επαναφορά των εμπορικών μισθώσεων στις προηγούμενες ρυθμίσεις.
  9. Στη μετατροπή των ανέργων και των αστέγων σε κυνηγούς εφάπαξ μερίσματος και κουπονιών επιβίωσης.
  10. Στην πλήρη παράδοση της μεταφοράς προσώπων κα αγαθών (ταξί, φορτηγά) στις πολυεθνικές και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet