Άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό στην Παναγία των Παρισίων
Κόσμος

Άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό στην Παναγία των Παρισίων

Άνδρας επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικό έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ο δράστης δέχθηκε αστυνομικά πυρά, τραυματίστηκε και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης «εξουδετερώθηκε».

Αυτόπτες μάρτυρες σημείωσαν ότι είδαν αστυνομικούς με πολιτικά και ιατρικό προσωπικό γύρω από τον δράστη, η κατάσταση της υγείας του οποίου είναι άγνωστη.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα μετά το περιστατικό, ανέφερε το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Κολόμπ, είπε ότι ο δράστης της επίθεσης φαίνεται πως έδρασε μόνος και ότι έφερε πάνω του ταυτότητα Αλγερινού φοιτητή. Ο δράστης φέρεται να φώναξε πριν την επίθεση: «Αυτό είναι για τη Συρία».

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα ανέφερε ότι ο δράστης ήταν «στρατιώτης του χαλιφάτου», δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Νωρίτερα, οι Αρχές κάλεσαν -με μήνυμα στο Twitter- τους πολίτες να μείνουν μακριά από την περιοχή, η οποία εκκενώθηκε.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι άκουσε «μια δυνατή κραυγή» και μετά «είδε το πλήθος να κινείται». «Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν, άκουσα δύο πυροβολισμούς, είδα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος, υπήρχαν αίματα παντού», πρόσθεσε.

Άνδρας που βρίσκεται μέσα στον καθεδρικό ναό ανέφερε στο Twitter ότι όσοι ήταν μέσα στην Παναγία των Παρισίων αρχίζουν να αποχωρούν σταδιακά με τη βοήθεια της αστυνομίας και επισημαίνει ότι είναι όλοι ασφαλείς.

Νωρίτερα, ο ίδιος ανέφερε ότι αστυνομικοί είχαν ζητήσει από όσους βρίσκονταν μέσα στον καθεδρικό ναό να σηκώσουν τα χέρια τους ψηλά, στο πλαίσιο έρευνας.

Η Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού. Είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης και δέχεται περίπου 13 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από το 2015, όταν τζιχαντιστές πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άτομα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά την επίθεση στο Λονδίνο, στην οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι. Δεκαοκτώ από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τον Απρίλιο, άνδρας άνοιξε πυρ κατά οχήματος της αστυνομίας στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet