Έκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ στέλνει η Ε.Ε. στο Χαλέπι
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Έκτακτη βοήθεια 25 εκατ. ευρώ στέλνει η Ε.Ε. στο Χαλέπι

Έκτακτη βοήθεια 25 εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε. στο Χαλέπι της Συρίας, για ιατρική κάλυψη, ύδρευση, αποχέτευση και επισιτιστική βοήθεια, ανακοίνωσαν με κοινή δήλωσή τους η Ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για εξωτερικές υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανθρωπιστικής βοήθειας και πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην κοινή δήλωσή τους, η Φ. Μογκερίνι και ο Χρ. Στυλιανίδης καλούν όλες τις πλευρές να υποστηρίξουν και να διευκολύνουν την ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Ε.Ε. που στόχο έχει να επιτραπεί στις ανθρωπιστικές οργανώσεις να κάνουν τη δουλειά τους για τη διάσωση και προστασία των πολιτών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ε.Ε. που ελήφθη σε συνεργασία με τον ΟΗΕ και αποτελείται από δύο βασικά στοιχεία: Αποσκοπεί στη διευκόλυνση της επείγουσας παροχής πρώτων βοηθειών στους αμάχους στο ανατολικό Χαλέπι, καλύπτοντας ιατρικές ανάγκες, σίτιση και νερό και στη διακομιδή των τραυματιών και των ασθενών, κυρίως γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων, από το ανατολικό Χαλέπι σε μέρη όπου θα τους παρασχεθεί επείγουσα ιατρική περίθαλψη.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet