Βίντεο φρίκης με εκτέλεση πέντε Βρετανών “κατασκόπων” από το Ισλαμικό Κράτος
Κόσμος

Βίντεο φρίκης με εκτέλεση πέντε Βρετανών “κατασκόπων” από το Ισλαμικό Κράτος

Νέο βίντεο φρίκης που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση πέντε Βρετανών «κατασκόπων» δημοσιοποίησαν μέσα προσκείμενα στο Ισλαμικό Κράτος.

Στα πλάνα εμφανίζεται επίσης τζιχαντιστής που μιλά με βρετανική προφορά και προειδοποιεί τον «ανόητο» Ντέιβιντ Κάμερον για τη βρετανική συμμετοχή στις αεροπορικές επιδρομές κατά της ISIS στη Συρία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πύλη της εφημερίδας “The Independent”.

Στο διάρκειας δέκα λεπτών βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν μπορεί να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές, εικονίζονται πέντε άνδρες ντυμένοι με πορτοκαλί στολές να «ομολογούν» στην κάμερα ότι είναι κατάσκοποι των βρετανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Στη συνέχεια εμφανίζονται γονατισμένοι στο έδαφος μπροστά σε πέντε εκτελεστές, καθώς τζιχαντιστής που μιλά με βρετανική προφορά λέει ότι τους «εγκατέλειψε» η βρετανική κυβέρνηση.

Κοιτώντας την κάμερα, ο μασκοφόρος ένοπλος λέει: «Αυτό είναι ένα μήνυμα στον Ντέιβιντ Κάμερον», τον οποίο αποκαλεί «ανόητο» και «σκλάβο του Λευκού Οίκου».

Απευθυνόμενος «στον λαό της Βρετανίας», ο τζιχαντιστής λέει ότι το Ισλαμικό Κράτος «μία ημέρα θα εισβάλει στη γη σας, όπου θα κυβερνήσει με τον νόμο της Σαρία». «Τότε, όταν ηττηθείτε, τα παιδιά σας θα κληρονομήσουν την ήττα σας και θα σας θυμούνται ως τους ανόητους που πίστεψαν ότι μπορούν να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος» συνεχίζει ο ίδιος.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με τρέιλερ επόμενης εκτέλεσης και σύντομα πλάνα ενός παιδιού που φορά στρατιωτική στολή και μιλά επίσης με βρετανική προσφορά λέγοντας: «Θα σκοτώσουμε τους άπιστους εκεί κάτω».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο, αναφέρει ο “Independent”.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet