Ξεκινά ο θεσμός της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας
Θεσμικοί Φορείς

Ξεκινά ο θεσμός της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας

Σε μια κατάμεστη από νέους, μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές αίθουσα, εορτάστηκε χθες, Τρίτη 28 Μαρτίου, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η πρωτοβουλία που σηματοδότησε μία νέα αρχή για τον συνολικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους νέους μας.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ανέλαβαν την πρωτοβουλία θεσμοθέτησης του τιμητικού τίτλου της «Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για τους Δήμους της Ελλάδας, που θα απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν Δήμο της χώρας.

Το μνημόνιο συνεργασίας για την πρωτοβουλία «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας» υπεγράφη από τον Γιώργο Βούτσινο, γ.γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ Σπύρο Σπυρίδων.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για την πρωτοβουλία

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet