Συνάντηση αντιπροσωπείας ΚΕΔΕ με εκπροσώπους Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την Πολιτική Προστασία
Θεσμικοί Φορείς

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΚΕΔΕ με εκπροσώπους Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την Πολιτική Προστασία

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με εκπροσώπους της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για θέματα συνεργασίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας.

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν, με φυσική παρουσία, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Βλάσσης Σιώμος, ο γενικός διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης και μέσω τηλεδιάσκεψης ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Από την πλευρά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης παραβρέθηκαν, με φυσική παρουσία, η διευθύντρια του Γραφείου Αθήνας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Μαρία-Λουίζα Μαντζφλάρη, το στέλεχος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Ναυσικά Νικοδημοπούλου και ο δήμαρχος Δράμας και συντονιστής για θέματα  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Στη συνάντηση ο κ. Σιώμος έθεσε 10 ζητήματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΕ και της  Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ενώ στην παρέμβασή του σημείωσε:

«Στη σημερινή συνάντηση μεταξύ ΚΕΔΕ και Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κατατέθηκαν προτάσεις για θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία και απασχολούν τους Ελληνικούς Δήμους και για τα οποία μπορεί να υπάρξει αμοιβαίο ενδιαφέρον και μεταφορά εμπειριών, καλών πρακτικών και τεχνικής υποστήριξης από τη πλευρά της γερμανικής πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και αποφασίστηκε, σε πρώτο χρόνο, η οργάνωση workshop μεταξύ της ΚΕΔΕ και της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα εξετάσει τα πιο πάνω θέματα και ενδεχομένως και άλλα ζητήματα που θα τεθούν από τις δύο πλευρές.

»Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμμετέχοντες για τις εξαιρετικές προτάσεις που θα είναι χρησιμότατες για τη συζήτηση και επίλυση των τόσο σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τους δήμους των δύο χωρών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet