Στη σύσκεψη του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ
Κοινωνία

Στη σύσκεψη του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, που διεξήχθη υπό τον νέο δήμαρχο Βριλησσίων Κωνσταντίνο Βαφειάδη, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της τρέχουσας πολύ επικίνδυνης αντιπυρικής περιόδου.

Εξετάστηκαν, επίσης, θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας, επισημάνθηκε η φετινή πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, λόγω της κλιματικής κρίσης, αλλά και των συνεπειών των καιρικών συνθηκών του φετινού χειμώνα.

Ειδικότερα στο ΣΤΟ Βριλησσίων έγινε ειδική επισήμανση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία των σημαντικών πνευμόνων πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων.

Στη  σύσκεψη  συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Βριλησσίων Αλέξης Μαυραγάνης, οι διοικητές του 9ου και του 12ου Πυροσβεστικών Σταθμών Γεώργιος Πετρόπουλος και ο Βικέντιος Μαρινάκης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βριλησσίων, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος στην παρέμβασή του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με βάση την εμπειρία των προηγουμένων ετών έχει αποδειχθεί ότι για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται καλός συντονισμός και στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων. Ο καλός συντονισμός και η καλή συνεργασία όλων έχει αποκλειστικό στόχο την καλύτερη προετοιμασία και πρόληψη και στη συνέχεια την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων, που πιθανών προκύψουν εν όψει της τρέχουσας πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου, όπως πρόσθεσε.

Επίσης, ενημέρωσε για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από τον ΣΠΑΠ στις προληπτικές δράσεις που έχει ξεκινήσει και υλοποιεί μέχρι και σήμερα, στο Πεντελικό, αλλά και στα όρια των Δήμων μελών, για  τις προσλήψεις 5μήνων συμβασιούχων  χορτοκοπτών και πυροφυλάκων, τις κοπές ξερών χόρτων, την πλήρωση των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων,  τη συντήρηση δασικών δρόμων και υπογράμμισε ότι ο ΣΠΑΠ βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι τα συνεργεία χορτοκοπτών του ΣΠΑΠ θα βρίσκονται στον Δήμο Βριλησσίων από τη Δευτέρα 12 Ιουνίου για μία εβδομάδα.

Ακόμη εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του για την υιοθέτηση των προτάσεών του από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, που αφορούσαν τη σημαντική αύξηση των ΚΑΠ Πυροπροστασίας σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων μετά από πάρα πολλά χρόνια και τη μετατροπή των 4μήνων εποχικών συμβάσεων για την πυροπροστασία σε 5 μήνες, πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, υπογράμμισε τη διαχρονικά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ με το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με όλους τους Δήμους μέλη του Συνδέσμου, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο Πεντέλης, τους εθελοντές, αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι  και φέτος θα υπάρχει στενότερη συνεργασία και ακόμα καλύτερος συντονισμός, για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που θα προκύψουν κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet