Τους 14 Πεντελιώτες Κομμουνιστές τίμησαν η ΚΟΒ Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ
Βουλευτές Βόρειου Τομέα Αθηνών

Τους 14 Πεντελιώτες Κομμουνιστές τίμησαν η ΚΟΒ Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ

Τους 14 Πεντελιώτες Κομμουνιστές τίμησαν η ΚΟΒ Μελισσίων – Πεντέλης του ΚΚΕ και το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ηρώων στην Παλαιά Πεντέλη, την Κυριακή 14 Μαΐου. Οι 14 Πεντελιώτες Κομμουνιστές ήταν ανάμεσα στους 200 φυλακισμένους που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή από τους Ναζί.

Τη συγκέντρωση  άνοιξε ο Κώστας Γκιζιάκης, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, που αναφέρθηκε στα γεγονότα της εποχής και στα ιστορικά διδάγματα που αντλούμε.

Στην κεντρική του ομιλία, ο Αλέκος Περράκης, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα τόνισε ότι για τον λαό το ζητούμενο είναι αν την επόμενη των εκλογών θα είναι ισχυρός, με ισχυρό ΚΚΕ, για να εμποδίσει τη νέα αντιλαϊκή επίθεση και να περάσει στην αντεπίθεση να διεκδικήσει και να έχει κάποιες κατακτήσεις. Να βάλει πλώρη για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που όλοι τους υπηρετούν. Σε αυτή τη βάση, κάλεσε να βγούνε τα αναγκαία συμπεράσματα και μπροστά στις εκλογές της 21ης Μάη να δοθεί αποφασιστική εργατική-λαϊκή απάντηση, με αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις κάλπες, ώστε και με τα διδάγματα του παρελθόντος ο λαός να βρεθεί πιο δυνατός για το σήμερα, αλλά και το αύριο, δυναμώνοντας την προοπτική απελευθέρωσης του, απ’ την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές Βόρειου Τομέα, Γεωργία Κουρή και ο Κώστας Γουλιάμος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των εκτελεσθέντων από την Ευαγγελία Κρασσά, πρόεδρο του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, το Γιώργο Τζιόλα, μέλος της ΤΕ Βόρειου Τομέα και Γραμματέα της ΚΟΒ Μελισσίων – Πεντέλης και τη Δήμητρα Παυλίδου, αδερφή ενός από τους εκτελεσμένους.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet