Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 υλοποιεί το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής
Φωτογραφία: http://2epal-ag-parask.att.sch.gr/
Κοινωνία

Πρόγραμμα Erasmus+ KA2 υλοποιεί το 2ο ΕΠΑ.Λ. Αγίας Παρασκευής

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ μετά από την επιτυχημένη υλοποίηση προγραμμάτων ERASMUS+ ΚΑ1 (Μαθησιακή κινητικότητα ατόμων), για πρώτη φορά υλοποιεί πρόγραμμα ERASMUS+ ΚΑ2 (Συνεργασία μεταξύ οργανισμών και ιδρυμάτων), Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2022 και συνεχίζεται την τρέχουσα σχολική χρονιά 2022-23.

Συντονιστής του προγράμματος είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» . Θεμελιώδες στόχος του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει την κοινωνική αποδοχή, ένταξη και συμμετοχή των νέων ανθρώπων με ειδικές ικανότητες στην αγορά εργασίας καθώς και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους με την εισαγωγή του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Το JOBS4ALL αποσκοπεί στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής ιδέας που θα οδηγήσει στη βελτίωση των ικανοτήτων απασχολησιμότητας νέων ηλικίας 15+ με αναπηρίες. Η ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής στην αγορά εργασίας, η αύξηση των ευκαιριών εργασίας και η ενίσχυση του δομημένου διαλόγου μεταξύ επιχειρήσεων/ Οργανισμών νέων/Σχολείων και ατόμων με αναπηρίες είναι οι επιπλέον στόχοι του προγράμματος και θα επιτευχθούν δια μέσου της εικονικής πραγματικότητας και της δημιουργίας μιας επιχειρηματικής κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet