Σωτ. Ησαΐας: 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να διενεργηθεί το δημοψήφισμα
Πολιτική

Σωτ. Ησαΐας: 5 λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να διενεργηθεί το δημοψήφισμα

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβολίου Αγίας Παρασκευής Σωτήρης Ησαΐας καταθέτει τη διαφωνία του σχετικά με την οργάνωση της διαδικασίς διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015, την οποία κατέθεσε και στη σχετική συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου, ενώ ξεκαθαρίζει ότι, εφόσον το δημοψήφισμα τελικώς πραγματοποιηθεί, ο ίδιος θα ταχθεί υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του κ. Σωτ. Ησαΐα έχει ως εξής:

Με αφορμή την  Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ( ΦΕΚ 64/28-06-2015) και την κατεπείγουσα ρύθμιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, σας γνωστοποιώ  ότι η πολιτική μου στάση, στο πρακτικό της 01-07-2015 της συνεδρίασης της Διακομματικής Επιτροπής, που αφορά στην οργάνωση των εκδηλώσεων, ανάρτηση πανό-αφισών, εγκατάσταση περιπτέρων, παρουσία εκπροσώπων έξω από τα εκλογικά κέντρα και συγκεντρώσεις Βουλευτών στα διοικητικά όρια του Δήμου μας, για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ώς δημοτικός σύμβουλος στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής είναι ΑΡΝΗΤΙΚΗ.

Εμμένω στην αντισυνταγματικότητα του δημοψηφίσματος βάσει του άρθρου 44 του Ελληνικού Συντάγματος «περί μή διενέργειας δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους».

Εμμένω στη διαφωνία μου με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου, λόγω του ξαφνικού και πολύ μικρού χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο ο ελληνικός λαός δέν είναι προετοιμασμένος για μία τέτοια απόφαση και θα επιβαρυνθεί με το κόστος των περίπου 110 εκατ. ευρώ, τη στιγμή πού οι Τράπεζες δεν λειτουργούν και υπόκεινται στη διαδικασία του ελέγχου κεφαλαίων με ημερήσια ανάληψη 60 ευρώ, κάτι που έχει ώς αποτέλεσμα την ταυτόχρονη ταλαιπωρία περιορισμού ανάληψης όλων των συνταξιούχων.

Εμμένω στη διαφωνία μου με τη διενέργεια δημοψηφίσματος βάσει μίας πρότασης συμφωνίας από τους εταίρους, όταν οι ίδιοι την έχουν αποσύρει ήδη απο το διαπραγματευτικό τραπέζι.

Εμμένω στη διαφωνία μου με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος λόγω της σειράς, της μετάφρασης και της διατύπωσης στο ψηφοδέλτιο.

Εμμένω στη διαφωνία μου με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος διότι τούτες τις ώρες έχει διχάσει τον λαό, έχει τελματώσει την Ελληνική Οικονομία και θέτει σε κίνδυνο την συμπόρευση της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Παρ΄ όλα αυτά εάν και εφ΄ όσον διενεργηθεί το δημοψήφισμα, τάσσομαι με το μέτωπο της Δημοκρατίας και της Ευρώπης και είμαι υπέρ της Ευρωπαικής προοπτικής της Ελλάδας.

  • ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα
  • ΝΑΙ στο νόμισμα του Ευρώ
  • ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής της 5ης Ιουλίου 2015

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet