«Σκλάβοι στα δεσμά τους» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής
Πολιτισμός

«Σκλάβοι στα δεσμά τους» από την Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αγίας Παρασκευής παρουσιάζει τη βραβευμένη ταινία του Τώνη Λυκουρέση «Σκλάβοι στα δεσμά τους» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:00, στο πέτρινο κτήριο, στο Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης» (Σπάρτης 1 & Γραβιάς, Αγ. Παρασκευή).

Η ταινία έχει τιμηθεί με 10 κρατικά βραβεία, μεταξύ αυτών Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Μυθοπλασίας.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Φέρτης (βραβείο α΄ ανδρικού ρόλου), Δήμητρα Ματσούκα (βραβείο β΄ γυναικείου ρόλου), Χρήστος Λούλης (βραβείο β΄ ανδρικού ρόλου), Αιμιλία Βαλσάμη, Άκης Σακελλαρίου, Ειρήνη Ιγγλέση, Ρηνιώ Κυριαζή, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Λένα Παπαληγούρα κ.ά.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας, σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση και την σκηνοθέτρια Βίκυ Πεζίρη, ιδρυτικό μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευής.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία είναι βασισμένη στον ομώνυμο συγγραφικό επίλογο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη που εκδόθηκε το 1922 και θεωρείται κατάθεση ψυχής του συγγραφέα.

Κέρκυρα, αρχή του 20ού αιώνα. Μέσα από την ένταση των ερωτικών σχέσεων και τα πάθη που αυτές προκαλούν, με επίκεντρο την αρχοντική οικογένεια των Οφιομάχων αναπτύσσεται η δραματική πτώση της αριστοκρατικής τάξης στα Ιόνια νησιά και παράλληλα η άνοδος της νέας αστικής τάξης του ελληνικού κράτους.

Πρόκειται για μια ταινία που μιλά για ανθρώπους που χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και την εξέλιξη της κοινωνίας μέσα στην ψευδαίσθηση του εαυτού τους, ενώ παράλληλα θίγει κοινωνικά θέματα που μας απασχολούν μέχρι σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη, με προαιρετική συνεισφορά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet