Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης: Η αλήθεια για τα γήπεδα της Ολύμπου
Αθλητισμός

Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης: Η αλήθεια για τα γήπεδα της Ολύμπου

Να ανταποκριθεί στην προεκλογική δέσμευσή της για τη δημιουργία κλειστού τύπου γηπέδου (μπαλόνι) καλεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Βριλησσίων Γιάννη Πισιμίση η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βριλήσσια Πορεία Ευθύνης Βούλα Αρσένη-Λάμπρου. Με τον τρόπο αυτό, όπως εξηγεί στη σχετική ανακοίνωσή της, οι αθλητικές ομάδες της πόλης θα μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις τους, αποδεσμεύοντας τα γήπεδα της Ολύμπου, ώστε αυτά να χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες άθλησης μαθητών και άλλων πολιτών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της κ. Αρσένη-Λάμπρου αναφέρονται τα εξής:

«Σπεύσανε οι δύο μπασκετικές ομάδες της πόλης μας να ευχαριστήσουν δημόσια τη νέα δημοτική αρχή για την αποπεράτωση των εργασιών στα γήπεδα της Ολύμπου, τις οποίες είχε μελετήσει, δρομολογήσει και υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση (έτσι συμβαίνει πάντα, άλλος μοχθεί και άλλος κόβει τις κορδέλες). Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που οι διοικήσεις των ομάδων ευχαριστούν δημόσια μία δημοτική αρχή στα Βριλήσσια, παρά το γεγονός πως τους έχει παραχωρηθεί ο χώρος επί Ιωαννίδη, Ντινόπουλου, Μανιατογιάννη, και τώρα και Πισιμίση. Μια παραχώρηση χωρίς κανένα αντίτιμο, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ομάδων(π.χ. τιμολόγια ρεύματος), παρά τα όσα διέδιδαν παλαιότερα παράγοντές τους προς τους γονείς, ότι πλήρωναν ενοίκιο στον Δήμο.

Σε αντιστάθμιση, οι ομάδες είχαν αναλάβει να “φρεσκάρουν” κάθε χρόνο το γήπεδο (με τις εργασίες που έγιναν μάλλον τους έφυγε και αυτός ο “βραχνάς”).

Τι ισχύει όμως;

Τα γήπεδα στην Ολύμπου αποτελούν προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Οι εργασίες έγιναν στο πλαίσιο επισκευής, ανακαίνισης και αναβάθμισης όλων των προαύλιων χώρων των σχολείων της πόλης μας. Να περιμένουμε λοιπόν αντίστοιχες εργασίες και για τα υπόλοιπα σχολεία μας;

Οι προαύλιοι χώροι ανήκουν κατά πρώτον στους μαθητές των σχολείων (άραγε τώρα θα τους επιτρέπεται η είσοδος στα ανακαινισμένα γήπεδα;) και κατά δεύτερον, τις απογευματινές ώρες, στους δημότες, ώστε να μπορούν να αθληθούν ερασιτεχνικά. Κάτι που δεν ισχύει βέβαια για τα γήπεδα της Ολύμπου, παρά μόνο για 2 ώρες τα βράδια του Σαββατοκύριακου και αυτό με προϋποθέσεις.

Η θέση της παράταξής μας είναι ότι οι αθλητικές ομάδες της πόλης μας (στις οποίες όλοι μας έχουμε γνωστούς και φίλους) πρέπει να στεγαστούν για τις προπονήσεις τους (καθώς οι αγώνες διεξάγονται στο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης) σε ένα κλειστού τύπου πρπονητήριο (μπαλόνι), με κάποιο αντίτιμο βέβαια προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες, καθώς οι ομάδες, πέρα από τα αθλητικά ιδεώδη που προάγουν, αποτελούν και κάποιο είδος επιχείρησης, αφού εισπράττουν μηναία συνδρομή από τους αθλητές.

Να μην ξεχνάμε την προεκλογική δέσμευση του δημάρχου για κλειστό γήπεδο “τύπου μπαλόνι”. Τότε θα μπορέσουν να παραδοθούν και τα γήπεδα της Ολύμπου στον απλό κόσμο. Θεωρούμε πως έφτασε η ώρα τα θέματα της άθλησης στην πόλη μας να μπουν σε σωστή βάση.

Υ.Γ. Χαρακτηριστική είναι η επιλογή των χρωμάτων που αντιστοιχούν στον κάθε σύλλογο!».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet