Σύλλογος Κατοίκων Ηλιακού Χωριού Πεύκης: Κύριε δήμαρχε τα προβλήματά μας δεν λύνονται με δελτία Τύπου
Κοινωνία

Σύλλογος Κατοίκων Ηλιακού Χωριού Πεύκης: Κύριε δήμαρχε τα προβλήματά μας δεν λύνονται με δελτία Τύπου

Μπορεί ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, να έδωσε στη δημοσιότητα ένα… θριαμβευτικό δελτίο Τύπου, όπου ουσιαστικά ανέφερε ότι οδηγείται σε λύση το πρόβλημα με το αποχετευτικό δίκτυο στο Ηλιακό Χωριό Πεύκης, ωστόσο ο τοπικός σύλλογος κατοίκων… είδε κάπως διαφορετικά τα πράγματα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Ηλιακού Χωριού, Γιάννης Σταυρόπουλος, από το δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής απουσίαζαν πολλά θέματα που έθιξε στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά -κι αυτό προκαλεί αίσθηση- «απουσίαζε» η ίδια η παρουσία του Συλλόγου!

Επί της ουσίας, στο θέμα των αγωγών ακαθάρτων, οι κάτοικοι έθεσαν την απαίτηση τους «να γίνει σωστό έργο και να καταβάλει όλα τα έξοδα ο ΟΑΕΔ, αφού είναι καθολική η ευθύνη του πρώην ΟΕΚ για τις κακοτεχνίες και τις παραλείψεις εκατοντ΄άδων μέτρων στο δίκτυο ακαθάρτων του οικισμού».

Επίσης, οι κάτοικοι έθεσαν δύο ακόμη προβλήματα:

1ον) Για τα υπό κατασκευή σχολικά συγκροτήματα: Αφορά το Δημοτικό, όπου έχουν κατασκευαστεί μόνο τα θεμέλια πριν από τρία χρόνια και κυρίως το 2θέσιο νηπιαγωγείο, που είναι σχεδόν έτοιμο κατά 95% – 97% και για το οποίο διεκδικούν να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει. «Πάνε δύο χρόνια που ενώ είναι σχεδόν έτοιμο βρίσκεται σε μια εντελώς στάσιμη κατάσταση» σημειώνει ο τοπικός σύλλογος, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή θα έπρεπε «να είχε ενεργήσει δυναμικά» για την ολοκλήρωση του σχολείου και το ξεκίνημα της λειτουργίας του. «Να είχε μπει μπροστά, μαζί με δημότες και γονείς, που ενδιαφέρονται να ολοκληρωθεί» όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Τέλος, οι κάτοικοι σημειώνουν ότι στην περιοχή και στον οικισμό οι ανάγκες οικογενειών με μικρά παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι διαπιστωμένες, μεγάλες και άμεσες. Μάλιστα, σήμερα, λόγω και του κορωνοϊου θα έπρεπε να επιταχυνθούν οι προσπάθειες και οι πιέσεις προς το υπουργείο Παιδείας και την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. για να λειτουργήσει επιτέλους το νηπιαγωγείο.

2ον) Για το ενεργειακό κτήριο G: Όπως λένε οι κάτοικοι οι «κύριοι του ΟΑΕΔ» τους έχουν καταστήσει «πραγματικούς ομήρους, με ατελείωτες ταλαιπωρίες μπροστά σε κάθε είδους γραφειοκρατικά αδιέξοδα». «Μιλάμε για μια δήθεν ιδιοκτησία που μας απέδωσαν το έτος 2015, με εμβαδόν 25 έως 30 τετραγωνικών εκατοστών(!), στον πρώτο όροφο και περίπου 1 τετραγωνικό μέτρο(!) στο υπόγειο του ίδιου κτηρίου. Αυτό αναλογεί στο κτήριο G (στην καλύτερη των περιπτώσεων) σε κάθε ιδιοκτήτη του Η.Χ. Δηλαδή ιδιοκτήτες στο τίποτα».

Και οι κάτοικοι συνεχίζουν: «Τελευταία ο εμπαιγμός έφτασε στο απόγειό του. Μας ζητάνε τώρα για αυτή τη δήθεν ιδιοκτησία να προσφύγουμε υποχρεωτικά στα διοικητικά δικαστήρια. Είναι όρος, όπως λένε, ώστε να μπορούμε να προβούμε π.χ. σε γονική παροχή της κατοικίας μας στα παιδιά μας! Αυτά όταν οι δικάσιμες διαδικασίες ορίζονται το… 2025 και αργότερα.
Σε αυτή την αρνητική και ταλαίπωρη για μας ιστορία, εκτός από την πρώην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ, έχει συμβάλλει και ο κ. δήμαρχος, με τις απαράδεκτες προσωπικές του ενέργειες.

Επιμένουμε  να δοθεί λύση από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ. Θεωρούμε θετικό ότι δεσμεύτηκε ο διοικητής του ΟΑΕΔ να μας καλέσει σε συνάντηση για το θέμα.

Τέλος, ο σύλλογος εκφράζει την αντίρρησή του για το ενημερωτικό δελτίο που στάλθηκε στον τοπικό Τύπο από το γραφείο Δημάρχου. Όπως επισημαίνουν, «εντελώς προκλητικά αγνοεί -δεν αναφέρει ούτε μια λέξη- για τα δύο ζητήματα (2θέσιο νηπιαγωγείο και ενεργειακό κτήριο G) που θίξαμε στον κ. υπουργό και στους εκπροσώπους των οργανισμών.
Δεν αναφέρει ούτε την ανησυχία μας για όσα αναφέρει η σύμβαση για τους αγωγούς ακαθάρτων και τη δική μας οικονομική επιβάρυνση. Δεν αναφέρει ούτε καν την παρουσία του Συλλόγου μας. Τέτοια τερτίπια δεν μας πτοούν.

Τα προβλήματά μας δεν μπορούν να κρυφτούν με δελτία Τύπου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet