Ιδιότυπο πολιτικό «μπρα-ντε-φερ» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Ιδιότυπο πολιτικό «μπρα-ντε-φερ» στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Κρίσιμη συνεδρίαση για την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Η Πόλη της Ζωής μας, πραγματοποιείται το απόγευμα της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου 2017. Η σύγκληση του οργάνου, σε πλήρη ολομέλεια, όπως λένε οι πληροφορίες μας, θα πραγματοποιηθεί υπό τη σκιά της πρόσφατης παραίτησης της προέδρου του νομικού προσώπου Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός (ΠΕΑΠ), Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη και σίγουρα, σε αυτό θα συζητηθούν τόσο το ποιο πρόσωπο θα προταθεί στη θέση του νέου προέδρου του ΠΕΑΠ, όσο και η παραμονή ή όχι της κας Πατούλη – Σταυράκη στις τάξεις της πλειοψηφούσας παράταξης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στο δεύτερο θέμα η απόφαση που θα ληφθεί θα δείξει και την κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούν οι τοπικές πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα. Αναμφίβολα, ο δήμαρχος θα δεχθεί ισχυρές πιέσεις από ομάδα μελών και κυρίως δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι επιθυμούν διακαώς τη διαγραφή της τέως προέδρου του ΠΕΑΠ. Επίσης, η προαναγγελία από πλευράς της κας Πατούλη – Σταυράκη πραγματοποίησης συνέντευξης Τύπου, όπου θα εξηγήσει τους λόγους της παραίτησής της, χρησιμοποιείται ως πρόσθετο επιχείρημα από την πλευρά όσων πιστεύουν ότι θα πρέπει η παράταξη της διοίκησης να προλάβει να διαγράψει τη σύμβουλο, πριν η ίδια βγει με δηλώσεις της και διαφοροποιηθεί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης δείχνει να τηρεί στάση αναμονής, ζυγιάζοντας τις καταστάσεις και προσπαθώντας να εξισορροπήσει τα πράγματα. Για τούτο και στην πρόσφατη εκδήλωση κοπής της πίτας του ΠΕΑΠ, παρά τις διαρκείς αναφορές (έμμεσες ή άμεσες) από ομιλητές στο επίμαχο θέμα, ο ίδιος δεν έκανε καμία νύξη, αλλά «κράτησε τα χαρτιά του κλειστά».

Το σίγουρο είναι ότι το τελευταίο διάστημα είναι σε εξέλιξη ένα ιδιότυπο πολιτικό «μπρα-ντε-φερ» μεταξύ του ίδιου και της πρώτης σε σταυρούς δημοτικής συμβούλου της παράταξής του. Και μην ξεχνάμε ότι η κα Πατούλη – Σταυράκη -πλην της δικής της αυτόνομης παρουσίας που διαθέτει στα δημοτικά πράγματα της Λυκόβρυσης-Πεύκης- δεν παύει να είναι σύζυγος και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και δημάρχου του γειτονικού Δήμου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, κάτι που οπωσδήποτε «βαραίνει» πάνω στην όποια απόφαση κληθεί να λάβει ο κ. Τ. Μαυρίδης.

Όπως και να ‘χει, το προσεχές διάστημα το ενδιαφέρον στο τοπικό πολιτικό σκηνικό της Λυκόβρυσης – Πεύκης θα έχει να κάνει με το πώς και πότε θα ξεκαθαρίσουν οι σχέσεις των δύο πλευρών και, ανάλογα με αυτήν την εξέλιξη, το πώς θα πορευτεί πολιτικά η τέως πρόεδρος του ΠΕΑΠ στο μέλλον…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet