Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών
Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών

Αντικείμενα ξεχασμένα ή παρατημένα πήραν ζωή με τις τεχνικές που διδάσκονται στα τμήματα Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, που μαζί με τις μαγευτικές μαριόνετες και κούκλες, τις συνθέσεις από σύρμα, τους αέρινους πίνακες με την τεχνική Batik από την Ινδονησία και το εικαστικό κόσμημα απέσπασαν τον θαυμασμό του κοινού που συμμετείχε στα εγκαίνια της έκθεσης των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων με τη ολοκλήρωση ενός ακόμη επιτυχημένου κύκλου σπουδών.

Τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μετέφερε στους σπουδαστές  και στις σπουδάστριες του Τμήματος, στις οικογένειες τους και στους επισκέπτες, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, η οποία εξήρε τα σπουδαία εικαστικά έργα που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «εκπέμπουν την προσήλωση, την ευαισθησία, την τρυφερότητα και την εξαιρετική ικανότητα των δημιουργών τους». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τις δασκάλες του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών του Κέντρου την εκπαιδευτικό – εικαστικό Μαλβίνα Γραφάκου και την εκπαιδευτικό – εικαστικό,  δρ. Πανεπιστημίου Βαρκελώνης, καθηγήτρια Κολλεγίου Αθηνών Ελένη Γραφάκου για την πολυετή προσφορά τους στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού και την εξαιρετική εκπαίδευση που προσφέρουν στους σπουδαστές τους.

Η κα Μαλβίνα Γραφάκου ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου για, όπως αναφέρεται, «τη συνεχή αρωγή του και την πολύπλευρη προσφορά του στον πολιτισμό της πόλης», καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους για την τιμητική παρουσία τους στα εγκαίνια της έκθεσης, ενώ η κα Ελένη Γραφάκου αναφερόμενη στις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Και αυτή τη χρονιά διαπραγματευτήκαμε έννοιες όπως ανακύκλωση, επαναδημιουργία περιβαλλοντική ανησυχία», και τόνισε ότι «η πραγματική “πολυτέλεια” βρίσκεται στις εμπειρίες που αλλάζουν την προοπτική της καθημερινότητας και βασίζεται στη χαρά της δημιουργίας, την αυθεντικότητα, το χιούμορ, το στοιχείο της φύσης, στα απλά υλικά». Παράλληλα, έκανε αναφορά στη ρήση του σπουδαίου Καζαντζάκη «μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε».

Η φιλόλογος Μαρία Ραφτοπούλου μίλησε εκ μέρους των μαθητών κι ευχαρίστησε  θερμά τις δασκάλες τους, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της τέχνης και της δημιουργίας. Ο μουσικός, καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου Ηλίας Γυφτονικολός παρουσίασε μεταξύ άλλων συνθέσεις του Bach.

Στα εγκαίνια της έκθεσης συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας, η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Ελένη Λέκκα-Καλαντζάκη και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής και Πέτρος Κόνιαρης. Παραβρέθηκαν ακόμη η υπεύθυνη των τμημάτων χορών, Έφη Kεραμάρη, η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου, Φωτεινή Κοσκόρου, o καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας, Άγγελος Αντωνόπουλος, ο καθηγητής φωτογραφίας του Κέντρου Τέχνης, Διονύσης Κιούσης, ο καθηγητής θεατρολογίας και υπεύθυνος τμημάτων θεάτρου του Κέντρου Τέχνης, Αντώνης Περπινιάς, ο αρεοπαγίτης, Γεώργιος Αναστασάκος, η διευθύντρια του Εφετείου Αμαρουσίου, Άννα Προμπονά, ο πρ. αστυνομικός διοικητής, Γεώργιος Τσεκούρας, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet