Συμμαχία Πολιτών: Επιλογή της διοίκησης η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου
Πολιτική

Συμμαχία Πολιτών: Επιλογή της διοίκησης η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης για το ζήτημα των σχέσεων εργασίας των εργαζομένων, όπως μας ενημερώνει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

«Η πρόταση για πρόσληψη «8μηνων» συμβασιούχων στο νεκροταφείο, τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, δείχνει την επιλογή της δημοτικής Αρχής Καρπέτα να οδηγήσει τη λειτουργία του νεκροταφείου σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να φανεί ως μονόδρομος η ιδιωτικοποίησή του», όπως αναφέρεται σχετικά.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Καραβάκος, σημείωσε ότι:

«Ενώ μπορείτε να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό και να λυθεί άπαξ το πρόβλημα του νεκροταφείου, επιλέγετε να παίρνετε συμβασιούχους και σε λίγους μήνες να υπάρχει ξανά πρόβλημα στο νεκροταφείο.

»Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, κεντρικά οργανωμένο, για τη διάλυση των υπηρεσιών και την παρουσίαση ως μονοδρόμου της ιδιωτικοποίησης. Το είπε ανοιχτά ο επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχει -και είναι βασικό στέλεχος ο κ. Καρπέτας- (ο κ. Κοιμίσης) στην πρόσφατη συνέλευση της ΚΕΔΕ.

»Ο κ. Καρπέτας, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το θέμα, απαντά σε ζητήματα που δεν έχουμε διατυπώσει (π.χ. προσλήψεις για να μειωθεί η ανεργία κ.λπ.).

»Η επιλογή αυτή, της ιδιωτικοποίησης, είναι βλαπτική για τον Δήμο και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα. Κοστίζει ακριβά. Καταργεί στην ουσία το ΑΣΕΠ (αυτός που πληρώνει τον εργολάβο υποδεικνύει και ποιους θα προσλάβει)».

Μάλιστα, στις δηλώσεις του κ. Καρπέτα ότι είναι «ανεξάρτητος» και «αυτόνομος» («εγώ πάω σε όλους» δήλωσε), ο κ. Βασίλης Καραβάκος υπενθύμισε ότι «οι κ.κ. Μ. Καρπέτας και Φ. Παπαδόπουλος συμμετείχαν στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης και σε όλα τα σχετικά συνέδρια, στη συνάντηση του Αυτοδιοικητικού Κινήματος, υπό την προεδρία και με εισήγηση της κας Φώφης Γεννηματά».

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια του κ. Καρπέτα να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα, του οποίου υπήρξε υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (δεν εξελέγη), λέγοντας ότι “εγώ μια παράταξη είμαι μόνος μου, από περιέργεια πάω παντού, πάω σε πολλά φόρα”».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet