Ενδιαφέρουσα η 5η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πεντέλης
Κοινωνία

Ενδιαφέρουσα η 5η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Πεντέλης

Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκε το κοινό την έναρξη των διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, οπότε πραγματοποιήθηκε η 5η θεματική διάλεξη με θέμα: «Πολιτική, η Διαχείριση της Βίας» και ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα και αρθρογράφο κ. Ελευθέριο Κουσούλη.

Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα – Χάνου, η οποία παρουσίασε τους νέους θεματικούς κύκλους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, καθώς και τους αντίστοιχους εισηγητές, τονίζοντας ότι σκοπός αυτή τη χρονιά είναι -πλέον των θεματικών διαλέξεων- να καλυφθούν ανάγκες της διά βίου μάθησης και πνευματικής καλλιέργειας των πολιτών στο πλαίσιο της αξιακής κοινωνικής συνοχής.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην έννοια της πολιτικής, την οποία και διαχώρισε από την έννοια της εξουσίας, τονίζοντας ότι κυρίως μέσω του λόγου και θεσμικών κανόνων η πολιτική μπορεί να συμβάλλει στον έλεγχο των κάθε μορφής συγκρούσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος Βριλησσίων Χρήστος Κάπας, ο κ. Πάτροκλος Κουδούνης, μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕΑ και πολιτευτής της Ν.Δ., ο επίτιμος εισαγγελέας Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς, ο αντιπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Νόκας, ο στρατηγός ε.α. Χρήστος Τόιλος, η κα Χρυσούλα Μπάμπου, μέλος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, η κα Αγνή Ζώη, μέλος Δ.Σ. ΟΚΠΑ και υπεύθυνη Αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης, η κα Άννα Βενιέρη, μέλος Δ.Σ. ΟΚΠΑ, εκπρόσωποι των συλλόγων Ένωση Ποντίων Μελισσίων, κ. Κωνσταντίνος Μωϋσίδης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Πεντέλης, κ. Νικόλαος Καμπέρης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαλητάδες, αντιπρόεδρος Δημήτρης Τζαμτζής, Σύνδεσμος Μικρασιατών Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη», κ. Χρήστος Κάζος, η κα Μαρία Τσιντάνου, πρώην διευθύντρια Λυκείου Νέας Πεντέλης και Σύλλογος Γονέων Νέας Πεντέλης, κ. Γιώργος Παπακωστάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet