Διπλό ΟΧΙ Καρατζή στην Οικ. Επιτροπή
Πολιτική

Διπλό ΟΧΙ Καρατζή στην Οικ. Επιτροπή

Ενδιαφέρον παρασκήνιο είχε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2014, όπως μας ενημέρωσε ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Τάσος Καρατζής. Όπως είχε γράψει το enypografa.gr το πρώτο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε στη νομική κάλυψη-παράσταση του δημάρχου Πεντέλης Δημητρίου Στεργίου-Καψάλη για την υπόθεση του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ, έπειτα από κατ΄ επείγουσα κλήση του Εισαγγελέως και η δεύτερη την αντίστοιχη νομική κάλυψη-παράσταση του πρώην αντιδημάρχου του πρώην Δήμου Πεντέλης Κωνσταντίνου Μωραΐτη, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέως για παράνομη υλοτομία στο Πεντελικό.

Ο κ. Τ. Καρατζής συμμετείχε στην προναφερόμενη συνεδρίαση αναπληρώνοντας τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Αντώνη Φειδοπιάστη, ο οποίος κωλυόταν να συμμετάσχει λόγω του ότι ήταν ένας εκ των μηνυτών στο 1ο θέμα της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής. Τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής ήταν οι κ.κ. Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης (δεν συμμετείχε στη συζήτηση του πρώτου θέματος), Κωνσταντίνος Μωραΐτης (δεν συμμετείχε στη συζήτηση του δεύτερου θέματος), Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Μπούρας, Θεόδωρος Αποστολόπουλος, Αρχοντία Χάνου-Μπούσουλα και Ηλίας Τσουχνικάς.

Το παρασκήνιο της συνεδρίασης ξεκινά την παραμονή, όταν ο κ. Τ. Καρατζής ζητεί από τις υπηρεσίες του Δήμου τις εισηγήσεις των θεμάτων, για να λάβει την απάντηση, όπως μας ενημέρωσε, ότι τις έχει ο δήμαρχος στο γραφείο του. Βέβαια, και την επομένη, πριν τη συνεδρίαση, όταν επανέλαβε το αίτημά του, και πάλι δεν βρήκε ανταπόκριση. Τελικώς, κατά την εξέταση του πρώτου θέματος, δικαιολογώντας την αρνητική ψήφο του, ο επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Πεντέλης επεσήμανε ότι εδώ και 3,5 χρόνια δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας “κραδαίνουν” ο ένας στον άλλον χαρτιά με δήθεν ατασθαλίες και ταλαιπωρούν το Δημοτικό Συμβούλιο με τις “κόντρες” τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολίζουν τους δημότες από τα πραγματικά προβλήματα. Επίσης, όπως πρόσθεσε, εάν υπάρχουν ατασθαλίες αυτές θα πρέπει να κριθούν στα δικαστήρια και όχι στην κάλπη και τη νομική υποστήριξη να την αναλάβει καθένας από τους αντιδίκους και όχι να την χρεώνεται ο προϋπολογισμός του Δήμου, δηλαδή οι δημότες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τ. Καρατζής η τοποθέτησή του έγινε εν μέσω διακοπών από τους κ.κ. Κ. Μωραΐτη και Δ. Παπακωνσταντίνου, με τον μεν πρώτο να τον κατηγορεί ότι “φέρνει τα χαρτιά του από τον Περισσό” και τον δε δεύτερο να του λέει ότι παριστάνει τον Εισαγγελέα. Εν τέλει ο κ. Τ. Καρατζής ψήφισε αρνητικά στο πρώτο θέμα, υπενθυμίζοντας στους υπόλοιπους παρόντες, που ψήφισαν θετικά, ότι η ψήφος τους και ό,τι αυτή υποδηλώνει, τους καθιστά υπόλογους απέναντι στους δημότες.

Στο δεύτερο θέμα την εισήγηση έκανε ο δήμαρχος, ο οποίος είπε ότι η υπόθεση αφορά στην κοπή κάποιων καμμένων δένδρων στην Παλαιά Πεντέλη, αφού μάλιστα είχε παρασχεθεί σχετική άδεια από το Δασαρχείο, το οποίο επίσης ήταν παρών στην κοπή. Παρ΄ όλα αυτά, στη συνέχεια υπήρξε αυταπάγγελτη δίωξη για παράνομη υλοτομία στον τότε αντιδήμαρχο Κ. Μωραΐτη, κάτι που ο κ. Δ. Στεργίου-Καψάλης δικαιολόγησε ως συνήθη διαδικασία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις.

Πάντως, η εξήγησή του δεν έπεισε τον κ. Τ. Καρατζή, ο οποίος, αφού δήλωσε ότι δεν μπορεί να διαλέξει ποια από τις δύο αρχές, ο Δήμος Π. Πεντέλης ή το Δασαρχείο έχει δίκιο, ούτε θεωρεί τυπική διαδικασία την άσκηση αυταπάγγελτης δίωξης, είπε ότι ο κ. Κ. Μωραΐτης θα πρέπει ν΄ αναλάβει μόνος του τα έξοδα της νομικής υποστήριξής του, καταψηφίζοντας την εισήγηση. Τελικώς και το θέμα αυτό πέρασε με τις θετικές ψήφους των υπολοίπων συμμετεχόντων στην Οικονομική Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet