Δ. Παπακωνσταντίνου: Εξαιρετικά πιθανή η ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής στον Δήμο Πεντέλης
Πολιτική

Δ. Παπακωνσταντίνου: Εξαιρετικά πιθανή η ανατροπή των εκλογικών αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής στον Δήμο Πεντέλης

Ο επικεφαλής του συνδυασμού Δημοκρατική Συνεργασία Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου αντικρούει τους ισχυρισμούς της επικεφαλής του συνδυασμού Μπορούμε Καλύτερα Νατάσσας Κοσμοπούλου, ότι με βάση τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψήφων του α’ γύρου ορθώς πέρασε εκείνη στον δεύτερο γύρο και άρα δεν ανακόπτεται η πορεία της προς τη δημαρχία (η κ. Κοσμοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια του δεύτερου εκλογικού γύρου στον Δήμο).

Όπως αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου, ουδεμία απόφαση ελήφθη κατά τη διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων των δύο συνδυασμών, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Εξάλλου, όπως σημειώνει, δεν θα μπορούσε να ληφθεί κάποια απόφαση, αφού επρόκειτο για μια καθαρά προπαρασκευαστική διαδικασία, χωρίς αποφασιστικό χαρακτήρα. «Όπως όφειλε να γνωρίζει η κυρία Κοσμοπούλου ως δικηγόρος» προσθέτει αιχμηρά ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι εκπρόσωποι κάθε συνδυασμού κατέγραψαν τις παρατηρήσεις και τα ευρήματά τους και, με βάση αυτά, εκτιμά ως «ως εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο ανατροπής του αποτελέσματος της 8/10/2023 υπέρ του συνδυασμού μας».

Σε κάθε περίπτωση η απόφαση θα ληφθεί από τη Δικαιοσύνη, στην οποία θα προσφύγει η Δημοκρατική Συνεργασία, υποβάλλοντας ένσταση κατά των αποτελεσμάτων της 8ης Οκτωβρίου 2023, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τη διαδικασία του ελέγχου των ψηφοδελτίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet