Παραιτήσεις, «τοξικό κλίμα» και πολύ παρασκήνιο προκαλεί η επικείμενη συνεργασία της Δημοκρατικής Συνεργασίας με τον Λ. Κοντουλάκο στην Πεντέλη
Αυτοδιοικητικές εκλογές

Παραιτήσεις, «τοξικό κλίμα» και πολύ παρασκήνιο προκαλεί η επικείμενη συνεργασία της Δημοκρατικής Συνεργασίας με τον Λ. Κοντουλάκο στην Πεντέλη

Τελικώς φαίνεται ότι υπήρχε… φωτιά πίσω από τον… καπνό στο εσωτερικό του δημοτικού συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο αναφορικά με την πιθανή συνεργασία της παράταξης Δημοκρατική Συνεργασία (στην οποία συμμετέχει ο συνδυασμός) με τον Λευτέρη Κοντουλάκο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μπροστά Μαζί.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες έφθασε ένα περίεργο ηλεκτρονικό μήνυμα στα γραφεία του «Ε», από ανώνυμο αποστολέα, το οποίο έκανε λόγο για «βέτο» εκ μέρους ορισμένων στελεχών του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο προς τον επικεφαλής Κώστα Βαρλαμίτη σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον Λ. Κοντουλάκο. Τότε θεωρήσαμε σκόπιμο να μη δημοσιεύσουμε την υποτιθέμενη επιστολή των στελεχών, καθώς ήταν ανυπόγραφη (όπως παραμένει και μέχρι σήμερα). Επικοινωνήσαμε ωστόσο με τον κ. Βαρλαμίτη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι καμία επιστολή δεν είχε σταλεί επισήμως στον ίδιο, ενώ μας τόνισε ότι δεν έχει τεθεί και οποιοδήποτε «βέτο» μέσα στον συνδυασμό για πιθανή συνεργασία με τον κ. Κοντουλάκο ή οποιαδήποτε άλλη παράταξη.

Όμως, οι εξελίξεις φαίνεται να δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν ότι η πιθανολογούμενη συνεργασία με τον κ. Κοντουλάκο, αλλά και η προγενέστερη σύμπραξη με την παράταξη του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου, που… γέννησε τη Δημοκρατική Συνεργασία, μάλλον δεν έβρισκε σύμφωνο ένα τμήμα του συνδυασμού. Αν, μάλιστα, κρίνουμε από την πληροφορία που έχουμε ότι ο κ. Βαρλαμίτης υπέβαλε παραίτηση από επικεφαλής του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο, επικαλούμενους «τοξικές συμπεριφορές» και «προσπάθειες αποδόμησης και αμφισβήτησης της πορείας, των αποφάσεων και των μέχρι σήμερα επιλογών του συνδυασμού», τότε συμπεραίνουμε ότι οι αντιδράσεις που υπάρχουν δεν είναι αμελητέες…

Αντιθέτως, η αποχώρηση του κ. Βαρλαμίτη αφήνει μετέωρες τόσο τη σύμπραξη που οδήγησε στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συνεργασίας, όσο και την επικείμενη συμμαχία με τον κ. Λ. Κοντουλάκο, η οποία αναμένεται λίαν συντόμως (όπως δείχνουν και οι κοινές φωτογραφίσεις του επικεφαλής της παράταξης Μπροστά Μαζί με τον επικεφαλής και στελέχη της Δημοκρατικής Συνεργασίας σε εκδηλώσεις στον Δήμο Πεντέλης).

Μάλιστα, οι αρνητές της συγκεκριμένης συνεργασίας δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω, αφού σήμερα (Τετάρτη 19/7), κι ενώ ήδη είχαμε πληροφορηθεί τα περί παραίτησης του κ. Βαρλαμίτη, απέστειλαν νέο ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα στο «Ε», όπου -πλην της ίδιας της επιστολής παραίτησης- επισύναπταν και «ενυπόγραφη απάντηση» στελέχους του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο «στην “ανύπαρκτη” επιστολή μελών της ΠΠΠ», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ανώνυμο αποστολέα, η συγκεκριμένη απάντηση κοινοποιήθηκε σε πάνω από 300 άτομα μέσω λίστας επικοινωνίας κομματικής παράταξης και προφανώς διοχετεύθηκε σε πολλούς/ές αν όχι όλους/όλες τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων».

Και σε αυτήν την περίπτωση θα αποφύγουμε τον πειρασμό να δημοσιεύσουμε τα επικαλούμενα από τον ανώνυμο επιστολογράφο έγγραφα, αφού -παρά τις επισημάνσεις του- δεν φέρουν κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί την εγκυρότητά τους. Ως δημοσιογραφικό μέσο θα μείνουμε στις πληροφορίες, από αξιόπιστες πηγές, που επιμένουν στην παραίτηση του κ. Βαρλαμίτη (δυστυχώς, αυτή τη φορά, παρά τις προσπάθειές μας, δεν κατέστη εφικτό να έχουμε ένα σχόλιο από τον ίδιο) και στο γεγονός ότι η κυοφορούμενη συνεργασία της Δημοκρατικής Συνεργασίας με τον κ. Κοντουλάκο μάλλον δεν ξεκινά με… ούριο άνεμο.

Από εκεί και πέρα, και ο ίδιος ο κ. Βαρλαμίτης στην επιστολή της παραίτησής του φέρεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, να παραδέχεται ότι οι διαφωνίες στο εσωτερικό του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο και κυρίως ο τρόπος που αυτές εκφράζονται, «υποσκάπτουν τη Δημοκρατική Συνεργασία», στην προσπάθειά της να διεκδικήσει τη δημοτική αρχή.

Αν μη τι άλλο, η συνέχεια στον Δήμο Πεντέλης στον δρόμο προς τις κάλπες του Οκτωβρίου αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα…  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet