Λεύκωμα «100 χρόνια Μελισσίων»: Θα το πάρουν όλοι… πλην Λακεδαιμονίων – Απίστευτη απόφαση ΟΠΑΘ
Πολιτική

Λεύκωμα «100 χρόνια Μελισσίων»: Θα το πάρουν όλοι… πλην Λακεδαιμονίων – Απίστευτη απόφαση ΟΠΑΘ

Με έναν… κωμικοτραγικό τρόπο επανέρχεται στην επικαιρότητα η υπόθεση του ιστορικού λευκώματος, με τον τίτλο «100 χρόνια Μελίσσια», η έκδοση του οποίου από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) του Δήμου Πεντέλης είχε προκαλέσει «τριγμούς» εντός κι εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε ανακινήσει η δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, στα τέλη Ιανουαρίου 2018, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για «προειλημμένη» απόφαση, αφού το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/1/2018, ενώ το λεύκωμα ήδη είχε τυπωθεί και ήταν στις αποθήκες του ΟΠΑΘ! Μάλιστα, τότε η διοίκηση του δημάρχου Δημήτρη Στεργίου είχε σπεύσει να αποσύρει το σχετικό θέμα από την ημερήσια διάταξη του Σώματος.

Εν συνεχεία ξεκίνησε ένας κύκλος ανακοινώσεων από πλευράς μειοψηφίας, που έκαναν λόγο για «περίεργες σχέσεις διαπλοκής», ενώ ζητούσαν και την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΑΘ.

Ακολούθησε «καταδρομική» αποστολή δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας στις αποθήκες του ΟΠΑΘ, το βράδυ της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου 2018, οπότε -όπως υποστήριξαν- απέτρεψαν τη… φυγάδευση του λευκώματος, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Παρά τις συνεχιζόμενες καταγγελίες, τρεις μήνες μετά την πρώτη… απόπειρα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2018, η διοίκηση Στεργίου επαναφέρει και τελικώς ψηφίζει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης.

Ωστόσο δεν ξέχασε τους… δράστες του θορύβου που είχε ξεσπάσει. Έτσι, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΘ το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου 2018, όπου, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διάθεση του συγκεκριμένου βιβλίου, επήλθε η «τιμωρία».

Ειδικότερα, στην εισήγηση για τη διάθεση του βιβλίου, στην 3η θέση με τους αποδέκτες του βιβλίου αναφέρεται το εξής… αμίμητο: «Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι (πλην των εισελθόντων στην Αποθήκη) (ανά ένα)».

Εισήγηση ΟΠΑΘ/11-9-2018
Πίνακας αποδεκτών λευκώματος «100 χρόνια Μελίσσια»

 

 

 

 

 

 

 

 

Άρα, είτε πρόκειται όντως για τιμωρία των διαφωνούντων δημοτικών συμβούλων, είτε η διοίκηση του Δήμου θεώρησε ότι όσοι μπήκαν στην αποθήκη του ΟΠΑΘ, πήραν κάποιο αντίτυπο στα σπίτια τους, οπότε και δεν υπάρχει λόγος να λάβουν και νέο…

Και για να μην υπάρχει καμία απορία, η εισήγηση ψηφίστηκε κανονικά και πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας που επισκέφθηκαν… απρόσκλητοι την αποθήκη του ΟΠΑΘ μάταια θα περιμένουν να τους αποσταλεί το λεύκωμα για τον έναν αιώνα των Μελισσίων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet