Συνεχίζεται η ανταλλαγή «αιχμηρών» ανακοινώσεων μεταξύ διοίκησης Δήμου Χαλανδρίου και Μ. Κρανίδη για τον ΟΕΥ
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Συνεχίζεται η ανταλλαγή «αιχμηρών» ανακοινώσεων μεταξύ διοίκησης Δήμου Χαλανδρίου και Μ. Κρανίδη για τον ΟΕΥ

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η ανταλλαγή «αιχμηρών» ανακοινώσεων μεταξύ της διοίκησης του δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023, Μάνου Κρανίδη, αναφορικά με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, αλλά και γενικότερα τα θέματα προσωπικού του Δήμου.

Στη σημερινή (26/7) ανακοίνωση της παράταξης Χαλάνδρι-Ορίζοντας 2023 απαντά η δημοτική αρχή, θυμίζοντας, για άλλη μια φορά, τα «έργα και τις ημέρες» του κ. Κρανίδη επί αντιδημαρχίας του στον τομέα της Καθαριότητας, αλλά και θεωρώντας ως όψιμο το ενδιαφέρον του για τους εργαζόμενους.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Χαλανδρίου αναφέρει:

«Κατανοούμε την αμηχανία του πρώην αντιδημάρχου Καθαριότητας της διοίκησης Κουράση σε σχέση με τα πεπραγμένα τους ως διοίκηση για την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού και της καλής λειτουργίας του Δήμου. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όμως, όπως και στη ζωή, είσαι ό,τι πράττεις και όχι ό,τι δηλώσεις. Και ο κ. Κρανίδης, τόσο με τις επιλογές του από τη θέση του αντιδημάρχου Καθαριότητας, όσο και με την υπερψήφιση του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, έδειξε ακριβώς τι πρεσβεύει αναφορικά με τους εργαζόμενους -για τους οποίους κόπτεται σήμερα- στηρίζοντας το 2013, μαζί με τον κ. Κουράση, την κατάργηση 200 θέσεων από τον Οργανισμό.

»Δυστυχώς, η πρακτική του χθες επαναλαμβάνεται στο σήμερα, μιας και ο κ. Κρανίδης, με την ψήφο της παράταξής του, καταψήφισε πριν από πέντε μήνες τη δημιουργία 163 θέσεων εργασίας στον προτεινόμενο από τη σημερινή διοίκηση νέο Οργανισμό. Μεταξύ αυτών και όλες τις θέσεις μηχανικών για τη δημιουργία Πολεοδομίας στο Χαλάνδρι, υπόθεση για την οποία ο ίδιος υποκρίνεται ότι κόπτεται ιδιαιτέρως.

»Από την παραπάνω άλλωστε “ανούσια παρελθοντολογία”, προκύπτει σαφέστατα ότι η παράταξη Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 τοποθετεί -έτσι διατείνεται- “τον άνθρωπο- εργαζόμενο στο επίκεντρο της κουλτούρας διοίκησης”.

»Στον αντίποδα βέβαια των πρακτικών Κρανίδη και Κουράση, η σημερινή διοίκηση εξασφάλισε το 2018 την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας Καθαριότητας, με την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 127 εργαζομένων, αλλά και με τη στήριξη, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, των 57 παρατασιούχων που δούλευαν στην υπηρεσία Καθαριότητας, σε πάνω από 30 δίκες, στις οποίες όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έλαμψαν διά της απουσίας τους.

»Το γεγονός άλλωστε ότι ο κ. Κρανίδης αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα του ΟΕΥ οκτώ μήνες μετά την αποστολή της πρότασης από τη διοίκηση και πέντε μήνες μετά από τη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταδεικνύει αν μη τι άλλο ότι θα πρέπει στοιχειωδώς να βελτιώσει την ταχύτητα ανταπόκρισής του στις ανάγκες ενός μεγάλου Δήμου, όπως το Χαλάνδρι. Πόσο μάλλον όταν υποστηρίζει ότι η παράταξή του γνωρίζει “τις σύγχρονες διαδικασίες αξιολόγησης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού”.

»Τα συμπεράσματα στους πολίτες, λοιπόν, για το ποιος ακολουθεί στρατηγικές “πολιτικού στρουθοκαμηλισμού” και ποιος παριστάνει όψιμα ότι ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους στον Δήμο. 

»Υ.Σ. Θα μπορούσαμε να αναρωτηθούμε με ποιο κριτήριο το 11,58% που έλαβε η παράταξη Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023 στις εκλογές του 2019 αποτελεί πολιτική επιβράβευση και το 52,58% που έλαβε η σημερινή διοίκηση αποτελεί πολιτική καταδίκη, αλλά κατανοούμε ότι αυτά είναι πολύπλοκα ερωτήματα για την παράταξη του κ. Κρανίδη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet