Ζαριφόπουλος για 13033: Δεν τίθεται θέμα «κόφτη» στα sms
reader.gr
Κοινωνία

Ζαριφόπουλος για 13033: Δεν τίθεται θέμα «κόφτη» στα sms

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκάθαρισε πως δεν υπάρχει θέμα «κόφτη» στα μηνύματα sms στο 13033 που στέλνει ο κάθε πολίτης για τη μετακίνησή του κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος σημείωσε, σήμερα, πως όσον αφορά στα sms ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown, αλλά και πως, όπως και με τη μάσκα, πρόκειται για ζήτημα ατομικής ευθύνης. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το sms είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση, που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται. 

«Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», είπε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε, ακόμη, ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033.  

SMS στο 13033: Πότε δεν παίρνουμε απάντηση και «κόβεται» η μετακίνηση

Αν και δεν υπάρχει όριο στα SMS που μπορούμε να στείλουμε στο 13033, το σύστημα μπορεί να «μπλοκάρει» μετακίνηση εν μέσω lockdown.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, το σύστημα αν δει πολλές μετακινήσεις σε συγκεκριμένη περιοχή θα τις «κόψει».

Στην περίπτωση που στείλει κάποιος μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, πρέπει να ξαναστείλει, για να είναι εξασφαλισμένος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet