«Έφυγε» ο Τάσος Μητσόπουλος
Κόσμος

«Έφυγε» ο Τάσος Μητσόπουλος

Έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Μαρτίου ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξης εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε ενώ βρισκόταν στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και διευθέτησε την ταχύτερη επιστροφή του στην Κύπρο, ακυρώνοντας όλες τις επαφές και την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος ήταν στενός φίλος του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αντώνη Σαμαρά από τη δεκαετία του ’80 και τη κοινή συμμετοχή τους στην ΟΝΝΕΔ.

Α. Σαμαράς: Σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος

«Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας».

Tα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του Κύπριου υπουργού Άμυνας, δηλώνοντας συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του.

Σύμφωνα με τον κ. Α. Σαμαρά, ο κ. Τάσος Μητσόπουλος διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

«Εκφράζω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια, αλλά και τον αδελφό κυπριακό λαό για τον αδόκητο και άδικο χαμό του υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσου Μητσόπουλου» δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας υπεύθυνος πολιτικός, ένας ωραίος άνθρωπος, ο οποίος, καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, σε όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα για τα δίκαια του λαού της Κύπρου. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή» πρόσθεσε.

Από τους ισχυρούς πονοκεφάλους στα ραντεβού και στην εντατική του νοσοκομείου

Ο Τάσος Μητσόπουλος ταλαιπωρήθηκε αρκετά τα δύο τελευταία χρόνια με την υγεία του, καθώς είχε παρουσιάσει προβλήματα στο πόδι και στη σπονδυλική στήλη με αφόρητους πόνους. Είχε υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς όμως να υπάρξει κάποιο πρόβλημα που να έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Μαρτίου δεν ένιωθε πολύ καλά και πήγε νωρίς για ύπνο αφού πήρε δυο παυσίπονα.

Το πρωί της Παρασκευής 21 Μαρτίου είχε έντονους πονοκεφάλους και η σύζυγός του του συνέστησε να επισκεφθεί τον γιατρό. Ο Τάσος Μητσόπουλος θεώρησε πως θα μπορούσε να το πράξει αφού ολοκλήρωνε το βαρύ πρόγραμμα της ημέρας που περιελάμβανε συναντήσεις με πρέσβεις, συμμετοχή στην επιτροπή άμυνας της Βουλής και γεύμα με βουλευτές. Καθυστέρησε να πάει στο γραφείο του και λίγο αργότερα συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ελλάδας Βασίλη Παπαϊωάννου τον οποίο μάλιστα υποδέχθηκε και ξεπροβόδισε ο ίδιος ανοίγοντας την πόρτα του γραφείου του.

Μετά τη συνάντηση με τον κ.Β. Παπαϊωάννου είχε ένα κενό περίπου δέκα λεπτών μέχρι την επόμενη συνάντηση του με τον πρέσβη των ΗΠΑ. Ζήτησε από την ιδιαιτέρα γραμματέα του να μην το ενοχλήσει μέχρι να φτάσει ο Αμερικανός πρέσβης γιατί είχε να κάνει κάποια τηλεφωνήματα. Μίλησε με τη σύζυγό του και της ανέφερε πως συνέχιζε να έχει πονοκέφαλο. Όταν έφτασε στο υπουργείο άμυνας ο Αμερικανός πρέσβης η γραμματέας του Τάσου Μητσόπουλου προσπάθησε να τον ενημερώσει χωρίς όμως να υπάρχει ανταπόκριση στο εσωτερικό τηλέφωνο.

Αφού προσπάθησε δύο – τρεις φορές ανησύχησε και μπήκε στο γραφείο του υπουργού, βρίσκοντας τον Τάσο Μητσόπουλο καθισμένο στην πολυθρόνα και πεσμένο στο γραφείο του. Από το σοκ και τις φωνές της προκλήθηκε ανησυχία και αμέσως βρέθηκε στο υπουργικό γραφείο ο επιτελάρχης ταξίαρχος Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος προσπάθησε να επαναφέρει τον υπουργό με μαλάξεις. Μεταφέρθηκε από άλλο όροφο συσκευή απινιδωτή και η καρδιά του υπουργού άρχισε πάλι να χτυπά.

Σε λίγα λεπτά το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαγνώσθηκε εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξης ανευρύσματος.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet