Ουκρανία: 27 δισ. δολάρια από ΔΝΤ
Κόσμος

Ουκρανία: 27 δισ. δολάρια από ΔΝΤ

Σε ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίζεται από μια συμφωνία Stand-By (SBA) με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν η επιτελική ομάδα του ΔΝΤ και οι ουκρανικές αρχές.

Η οικονομική υποστήριξη από την ευρύτερη διεθνή κοινότητα η οποία θα ξεκλειδώσει με το πρόγραμμα φτάνει τα 27 δισ. δολάρια για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε το ΔΝΤ. Η βοήθεια του ΔΝΤ θα διαμορφωθεί μεταξύ 14 και 18 δισ. δολ. ενώ το ακριβές ποσό θα καθοριστεί όταν θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί όλες οι διμερείς και πολυμερείς στηρίξεις.

Το πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ που θα χορηγηθεί προς την Ουκρανία για τη διάσωσή της από τη χρεοκοπία θα εγκριθεί όταν η Ουκρανία θα έχει λάβει τα μέτρα που ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στο Κίεβο Νικολάι Γκεοργκίεφ.

Οι Ουκρανοί θα πληρώνουν 50% πάνω το φυσικό αέριο με εντολή του ΔΝΤ

Η Ουκρανία θα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς χρήστες κατά 50% και πλέον από την 1η Μαΐου 2014. Για τις βιομηχανίες η αύξηση θα είναι της τάξης του 40% και θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου, ανέφερε ο Γιούρι Κολμπούτσιν, ανώτερο στέλεχος της κρατικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz, όπως μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αύξηση αυτή, η οποία αναμένεται να είναι επώδυνη για τους περισσότερους Ουκρανούς, καθώς το φυσικό αέριο ήταν επιδοτούμενο από το κράτος έως σήμερα, αποφασίστηκε με βάση τις απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), προκειμένου να εγκρίνει το δάνειο των 15-20 δισεκατομμυρίων που ζητά η κυβέρνηση του Κιέβου.

Αλλαγές στην Cazprom

Εντολή για αλλαγές στο επενδυτικό πρόγραμμα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom, την περίοδο 2014 -2014, έδωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προκειμένου να συμπεριλάβει σε αυτό επενδύσεις στην Κριμαία, όπως μετέδωσαν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Prime, το οποίο επικαλέστηκε έγγραφα που παρουσιάστηκαν σε κυβερνητική συνεδρίαση, το πρόγραμμα της Gazprom θα πρέπει να τροποποιηθεί ώστε να παρέχει διασφαλίσεις στην Κριμαία ότι η περιοχή θα έχει αρκετό αέριο για να καλύψει την εγχώρια ζήτηση και ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγή αερίου κατά 1,5-2 φορές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, οι τοπικές αρχές πήραν τον έλεγχο της εταιρείας φυσικού αερίου και πετρελαίου Chernomornaftohaz, την οποία ελπίζουν να πουλήσουν στους Ρώσους.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet