Αναχωρεί από την Αθήνα χωρίς συμφωνία το κουαρτέτο
Οικονομία-Αγορά

Αναχωρεί από την Αθήνα χωρίς συμφωνία το κουαρτέτο

Χωρίς τελική συμφωνία αναχωρεί από την Αθήνα το κουαρτέτο (σταδιακά από την Κυριακή) και η συνέχεια των διαβουλεύσεων παραπέμπεται στις τεχνικές ομάδες.

Κορυφαίοι παράγοντες του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν μετά το πέρας των διαβουλεύσεων την Παρασκευή το βράδυ ότι οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει αρκετά στο θέμα του φορολογικού, ωστόσο η τελική συμφωνία για το θέμα θα υπάρξει μόλις κλειδώσει το σύνολο των θεμάτων.

Το Σάββατο αναμένεται συνάντηση ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τους επικεφαλής του κουαρτέτου περίπου στις 11.00.

Μετά από αυτή τη συνάντηση είναι πιθανό να υπάρξει μία τελική επαφή της διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής του κουαρτέτου για να καθοριστούν οι εκκρεμότητες που απομένουν.

Κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι παραμένει ένα μικρό δημοσιονομικό κενό, περίπου στο ένα τρίτο του συνόλου (600 εκατ. ευρώ), το οποίο θα συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι τα βασικά αγκάθια ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και στο κουαρτέτο είναι τέσσερα:

  • Το πρώτο είναι η απαίτηση του ταμείου για χαμηλότερο αφορολόγητο στην περιοχή των 7.000 ευρώ.
  • Το δεύτερο είναι οι αντιδράσεις των δανειστών για το νομοσχέδιο που αφορά στην εθελοντική δήλωση των αδήλωτων εισοδημάτων.
  • Το τρίτο είναι το ζήτημα των “κόκκινων” δανείων, σημείο στο οποίο η πλευρά του ΔΝΤ επιμένει στην πώληση όλων των δανείων στα ξένα funds.
  • Το τέταρτο σημείο διαφωνίας αφορά στη μόνιμη ένσταση από το Ταμείο για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
F.T.: Διαπραγματεύσεις στην… Ειδομένη

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ των Financial Times, που υπογράφει ο Peter Spiegel, σύμφωνα με δυο αξιωματούχους που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απείλησε τους Θεσμούς με συνέχιση των διαπραγματεύσεων στην… Ειδομένη, σε μια προσπάθεια να συνδέσει τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση και την προσφυγική κρίση.

Πηγή: in.gr/Αργύρης Παπαστάθης

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet