Η αβάσταχτη πολιτική μοναξιά του Λευτέρη Μαγιάκη
Πρόσωπα & Πράγματα

Η αβάσταχτη πολιτική μοναξιά του Λευτέρη Μαγιάκη

Χειρότερα δεν μπορούσαν να εξελιχθούν τα πράγματα για τον επικεφαλής της παράταξης που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. Ο Λευτέρης Μαγιάκης καλείται να «τετραγωνίσει τον κύκλο» και να ισορροπήσει κυριολεκτικώς σε «τεντωμένο σχοινί», η μία άκρη του οποίου ακουμπά στη ραγδαία απώλεια δημοφιλίας του κυβερνώντος κόμματος και η άλλη στα εσωτερικά προβλήματα που έχουν ανακύψει στην παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι.

Η -αναγκαστική όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα- αποπομπή της κας Μαίρης Διακολιού, όχι μόνο δεν αποκατέστησε το κλίμα ηρεμίας στο εσωτερικό, αλλά δημιούργησε άλλον έναν εχθρικό πόλο απέναντι στον συνδυασμό, τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, ο Λ. Μαγιάκης έχει να αντιμετωπίσει την ολοένα κι αυξανόμενη κριτική από πλευράς Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο επικεφαλής της τελευταίας, Θανάσης Φωτόπουλος, σε κάθε ευκαιρία επιτίθεται με δριμύτητα εναντίον της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής της, όχι για προσωπικούς λόγους, αλλά -όπως παραδέχεται ο ίδιος- γιατί δεν μπορεί να ανεχθεί «να διαπράττονται όλα αυτά τα εγκλήματα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της Αριστεράς».

Την ίδια στιγμή, κάθε προσπάθεια άρθρωσης αντιπολιτευτικού λόγου προς την πλευρά της διοίκησης «προσκρούει» πάνω στη ρητορική του δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος αρκεί να επικαλεστεί μία από τις πάμπολλες πολιτικές κωλοτούμπες του κυβερνώντος κόμματος για να «εξασθενίσει» κάθε επίθεση εναντίον του.

Έχοντας δίπλα του τον «καθαρόαιμο» ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κούκουζα, τους «αποστασιοποιημένους» Κατερίνα Ψάλτη και Δημήτρη Κουτσουβέλη και τον «απόμακρο» Ηλία Γιαννακάκο, ο Λ. Μαγιάκης θα πρέπει να κατανοεί ότι ο δρόμος που μένει να διανυθεί μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μακρύς και δύσβατος και κυρίως, θα συνοδεύεται από αβάσταχτη πολιτική μοναξιά για τον ίδιο.

Η παράταξη της μείζονος, που κάθε άλλο παρά δικαιολογεί μέχρι σήμερα την πρώτη λέξη του τίτλου της, θα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα… άλμα προς τα μπρος, προκειμένου να απεγκλωβιστεί από την εσωστρέφεια που κινδυνεύει να την «καταπιεί».

Ο επικεφαλής της, ως πρώτος και κύριος υπεύθυνος, θα πρέπει να δώσει νέο όραμα στα στελέχη του συνδυασμού, να «απορροφήσει» όσο πιο γρήγορα και όσο πιο ανώδυνα γίνεται τους τριγμούς που δημιουργούν οι εσωτερικές εξελίξεις και να δημιουργήσει ένα «νέο αφήγημα» (για να χρησιμοποιήσουμε και έναν όρο του πολιτικού συρμού) για τους τοπικούς ψηφοφόρους.

Πόσο εύκολο είναι αυτό; Καθόλου. Και θα δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο όσο τα στελέχη της θα παραμένουν «εγκλωβισμένα» σε μία προεκλογική στήριξη, που πλέον έχει εξελιχθεί σε ασήκωτο «βαρίδι» για την παράταξη…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet