Ούτε «Ανατροπή» έκαναν, ούτε την «Ενότητα» διασφάλισαν Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας
Πρόσωπα

Ούτε «Ανατροπή» έκαναν, ούτε την «Ενότητα» διασφάλισαν Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας

Το «Ε» είχε εδώ και καιρό επισημάνει ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, Λευτέρης Μαγιάκης και ο αντιπρόεδρος, Πέτρος Κούκουζας, είναι «δύο ξένοι στην ίδια παράταξη» και θα ήταν ζήτημα χρόνου να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

Ο χρόνος ήρθε και μαζί του ο χωρισμός, με την αποχώρηση του κ. Κούκουζα από την παράταξη Ενότητα Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι. Ωστόσο, πρόκειται για ένα παράξενο «διαζύγιο», αφού ο κ. Κούκουζας έφυγε μεν από την παράταξη, αλλά δεν δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται. Μάλιστα, στην παρότρυνση του κ. Μαγιάκη να το πράξει, δήλωσε ότι θα το κάνει μόνο αν το ζητήσουν και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της Ενότητας.

Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε πολιτικά τη στάση του εν λόγω συμβούλου να μην προχωρά στην ανεξαρτητοποίησή του από μια παράταξη που – όπως ο ίδιος υποστηρίζει – «έχει μείνει σκιά του εαυτού της» και «δεν εκφράζει πλέον την πλειονότητα των ψηφοφόρων της». Η συνέχιση της κατοχής από μέρους του της έδρας του αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία ανήκει στη μείζονα μειοψηφία) δεν κρίνεται ικανοποιητική για να δικαιολογήσει την επιλογή του.

Άρα, το μόνο που μένει είναι να υποθέσουμε ότι πρόκειται για μια έμμεση πρόκληση προς τον κ. Μαγιάκη ώστε ο τελευταίος να αποδείξει ότι διαθέτει τη «συναίνεση» των δημοτικών συμβούλων που έχουν απομείνει πλέον στην παράταξη.

Θα αποδεχθεί την πρόκληση ο επικεφαλής της παράταξης και με ποιον τρόπο «θα σηκώσει το γάντι»; Άγνωστο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών στο διάστημα που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας δημοτικής θητείας. Όπως, επίσης, σίγουρο είναι ότι η επιλογή του ονόματος της παράταξης κατά τις προηγούμενες εκλογές ήταν ατυχέστατη. Κι αυτό καθώς ούτε την «Ανατροπή» έκανε στο Μαρούσι, ούτε αυτή την ίδια την «Ενότητα» του συνδυασμού εξασφάλισε…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet