Το πρόσωπο της Αλληλεγγύης στη γειτονιά και τον Δήμο σου
Πρόσωπα

Το πρόσωπο της Αλληλεγγύης στη γειτονιά και τον Δήμο σου

Η είδηση «παίζει» κατά καιρούς στα ΜΜΕ, μας συγκινεί για λίγο και μετά την προσπερνάμε, μέχρι την επόμενη φορά που ένα άλλο γεγονός, θα έρθει να μας την υπενθυμίσει για… μερικά δευτερόλεπτα.

Ο λόγος για κάποια παιδιά, μαθητές και μαθήτριες, που πάνε στο σχολείο νηστικά, επειδή οι οικογένειές τους δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν ούτε το φαγητό της ημέρας.

«Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», ακούγαμε μεγαλώνοντας από τους παλιότερους. Γιατί, μπορεί να μελετήσει; Αλλά και ν΄ ανοίξει το βιβλίο, πώς θα μπορέσει ν΄ ανοίξει το μυαλό του, όταν η πρώτη σκέψη που του έρχεται είναι να κορέσει την πείνα του σώματος.

Οι γραμμές αυτές δεν γράφονται για να βαρύνουν τη μέρα μας, αλλά για να υπενθυμίσουν σε όλους μας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε το καθήκον μας προς τον δεινοπαθούντα συνάνθρωπο. Σήμερα είναι αυτός, αύριο μπορεί να είσαι εσύ, εγώ…

Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να βοηθήσουμε. Όσο διάστημα ο Αλ. Τσίπρας, ο Γ. Βαρουφάκης και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη της νέας κυβέρνησης θα διαπραγματεύονται με τους δανειστές και θα… πραγματεύονται τις νέες συμφωνίες, εμείς δεν θα πρέπει να σταματήσουμε στιγμή.

Δίπλα μας, στη γειτονιά μας, στον Δήμο μας, υπάρχει σίγουρα μία κοινωνική δομή που θα μαζεύει τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες. Ας ρωτήσουμε τι χρειάζονται κι ας βάλουμε στο πρόγραμμά μας, μία φορά την εβδομάδα, να τους πηγαίνουμε μία τσάντα με τα απαραίτητα.

Όσες οικονομικές δυσκολίες κι αν αντιμετωπίζουμε, μία επιπλέον τσάντα με τρόφιμα την εβδομάδα δεν πρόκειται να μας επιβαρύνει σημαντικά. Ωστόσο, αυτή η τσάντα ίσως βοηθήσει ένα παιδί να πάει στο σχολείο του φαγωμένο και ίσως του δώσει την ευκαρία ν΄ ανοίξει τελικώς το βιβλίο, ανοίγοντας ταυτόχρονα μία πόρτα στο μέλλον του.

Κι αν η μία τσάντα τρόφιμα ξεπεινάσει ένα παιδί, η τσάντα του διπλανού μας θα ξεπεινάσει το δεύτερο, του γνωστού μας το τρίτο κ.ο.τ.

Γι΄ αυτό σας γράφω, μην ξεχνιόμαστε, ας προσφέρουμε σήμερα κι όλας την πρώτη τσάντα κι ας καθιερώσουμε αυτή την όμορφη συνήθεια στη ζωή μας. Ας είναι αυτή η δική μας μικρή συμβολή στη μάχη που δίνει η χώρα για να αποφύγει τις βαρύτατες συνέπειες της ανθρωπιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει.

Ας γίνει ο καθένας από εμάς το Πρόσωπο της Αλληλεγγύης στη γειτονιά και στον Δήμο του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet