Τ. Μαυρίδης και Μ. Πατούλη δεν… συνδυάζονται στο “ντέρμπι” του σταδίου
Πρόσωπα & Πράγματα

Τ. Μαυρίδης και Μ. Πατούλη δεν… συνδυάζονται στο “ντέρμπι” του σταδίου

«Εάν κλείσει το στάδιο της Πεύκης, ο καθένας από εμάς πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του». Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την τοποθέτηση-ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Λυκόβρυσης-Πεύκης για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ (Περιβάλλον – Αθλητισμός – Πολιτισμός) πάνω στο θέμα που έχει «ανάψει φωτιές» στον Δήμο, η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου. Μια συνεδρίαση που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διεξήχθη κατά διαστήματα σε πολύ υψηλούς τόνους, οδηγώντας τελικώς στην απόσυρση του θέματος σύναψης προγραμματικής συμφωνίας με τον Δήμο Αμαρουσίου για την από κοινού συντήρηση και χρήση του δημοτικού σταδίου της Πεύκης.

Της ενημερώσεως της κας Μαρίνας Πατούλη-Σταυράκη είχαν προηγηθεί τοποθετήσεις κι άλλων συμβούλων της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας, καθώς και του δημάρχου, παρ’ όλο που η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, αφορούσε αποκλειστικώς στον Ταμειακό Απολογισμό και τον Ισολογισμό του Δήμου  για το 2014.

Η πρόεδρος του ΠΕΑΠ χαρακτήρισε ως «πρότυπο» την επιδιωκόμενη προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Αμαρουσίου, η οποία -όπως τόνισε- έρχεται να “νομιμοποιήσει” και να «βάλει σε τάξη» αυτό που «ατύπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια» (σ.σ. τη χρήση του δημοτικού σταδίου Πεύκης από αθλητικά σωματεία του Δήμου Αμαρουσίου).

Δεν ξέρουμε εάν οι αντιδράσεις στην επιδίωξη της κας Μ. Πατούλη-Σταυράκη να προχωρήσει η συγκεκριμένη διαδημοτική συνεργασία με το Μαρούσι οφείλεται στο ότι είναι σύζυγος του δημάρχου του γειτονικού Δήμου, Γιώργου Πατούλη, αλλά ελπίζουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν οι φόβοι της για κλείσιμο του σταδίου.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Τάσος Μαυρίδης έσπευσε, στην ίδια συνεδρίαση, να βάλει τέλος σε κάθε σενάριο για αναστολή λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης. Ειδικότερα, ξεκαθαρίζοντας ότι το γήπεδο έχει άδεια έως τις 31/10/2015, διαβεβαίωσε ότι η ανανέωση αυτής της άδειας αφορά μόνο στο κομμάτι των επισκευών σε συγκεκριμένους χώρους, οι οποίες και προχωρούν και όχι στην αντικατάσταση του ταρτάν (που συνεπάγεται και το υψηλότερο κόστος).

Όσο για την προγραμματική σύμβαση, διαφοροποιήθηκε από την τοποθέτηση της προέδρου του ΠΕΑΠ, κάνοντας λόγο για «κενά κι ασάφειες στην αποτύπωσή της» από μέρους των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο τέλος να προχωρήσει η συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, με συμμετοχή στις σχετικές συζητήσεις και των αθλητικών σωματείων των δύο πόλεων.

Σε κάθε περίπτωση, το… ντέρμπι με το δημοτικό στάδιο παραμένει αμφίρροπο και, μάλλον, θα πρέπει να περιμένουμε να μπει ο Νοέμβριος για να καταλήξουμε σε οριστικό αποτέλεσμα, το οποίο ευελπιστούμε ότι -σε κάθε περίπτωση- θα είναι υπέρ των αθλούμενων πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet