Παιδική Φιλαρμονική ιδρύεται από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής
Πολιτισμός

Παιδική Φιλαρμονική ιδρύεται από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής

Παιδική Φιλαρμονική (μπαντίνα) ιδρύει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ) και το Δημοτικό Ωδείο Αγίας Παρασεκυής.

Όπως ενημερώνουν οι δύο φορείς Παιδική Φιλαρμονική ιδρύεται «για πρώτη φορά στην καλλιτεχνική ιστορία του Δήμου».

Στόχος της Παιδικής Φιλαρμονικής είναι η εξοικείωση των νέων μουσικών με τον ρυθμό και τη μελωδία, η πρώτη τους επαφή με την ορχήστρα, η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα και η ανάδειξη του ταλέντου τους.

Η Παιδική Φιλαρμονική θα λαμβάνει μέρος σε παρελάσεις, εορτές, εκδηλώσεις και συναυλίες του Δήμου και του ΠΑΟΔΑΠ.

Οι προτεινόμενες ηλικίες στελέχωσης της Παιδικής Φιλαρμονικής είναι από 7 έως 17 ετών. Απαραίτητη είναι η αποδεδειγμένη μουσική εκπαίδευση για ένα τουλάχιστον έτος.

Τα μουσικά όργανα που θα πλαισιώνουν την Παιδική Φιλαρμονική είναι:

  • Ξύλινα πνευστά (κλαρίνο, σαξόφωνο, φλάουτο).
  • Χάλκινα πνευστά (τρομπέτα, τρομπόνι, ευφώνιο, τούμπα).
  • Κρουστά (ταμπούρο, γκρανκάσα, πιάτα, μεταλόφωνο).

Τα ομαδικά μαθήματα και οι πρόβες θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο της Αγίας Παρασκευής (Λάδωνος 5 & Μπουμπουλίνας, Τσακός) κάθε Σάββατο ή Κυριακή για 2,5 ώρες.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τους νέους μαθητές θα γίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους στα γραφεία του ΠΑΟΔΑΠ (Αιγαίου Πελάγους & Νότου, τηλ. 210 6002223) και στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου (Λάδωνος 5 & Μπουμπουλίνας, τηλ. 210 6546188, email: [email protected]).

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Παιδικής Φιλαρμονικής έχει ο Θανάσης Παπαδημητρίου (Diplom Musiker Hochschule Fur Musik und Theater, Munchen) με τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν αποστέλλοντας μήνυμα στο e-mail: [email protected] ή καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 6976 081822.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet