Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Αγία Παρασκευή η Πόλη μας: Τελευταία ευκαιρία για το κολυμβητήριο

0
341 Προβολές

Με ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Βασίλης Ζορμπάς, Έφη Καψοκεφάλου, Διονύσης Λέκκας, Γιάννης Μπαλτόπουλος και Νάσος Παπασταθάκης, η δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής χαρακτηρίζει ως «τελευταία ευκαιρία» τη νέα λύση για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου της πόλης, επισημαίνοντας τα εξής:

Το κολυμβητήριο το οποίο αφορά στην ιδιοκτησία του Δήμου μας, με το περισσότερο μακροχρόνιο ιστορικό προκειμένου να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει, συζητήθηκε για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 27ης Φεβρουαρίου 2018.

Η παράταξή μας Αγία Παρασκευή η πόλη μας τάχθηκε θετικά στην έγκριση της νέας μελέτης για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου και στην αποδοχή της μελέτης βιωσιμότητας, που ήδη είχε εκπονηθεί το 2017, ώστε στην τελευταία αυτή προσπάθεια του Δήμου να ενθαρρύνει τον μακροπρόθεσμο προγραμματισμό των προηγούμενων διοικήσεων, ο οποίος όμως κόστισε αρκετά  στην κοινωνία, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε περιβαλλοντικό.

Η εισήγηση της Υπηρεσίας του Δήμου, στην οποία αναφέρθηκαν αρκετά στοιχεία της ιστορίας του Κολυμβητηρίου επαλήθευσε,  δυστυχώς, την λάθος επιλογή. Την επιλογή για την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής ολυμπιακών διαστάσεων και όλων των απαιτούμενων χώρων ώστε να λειτουργήσει και οι οποίοι δεν είχαν τις προδιαγραφές να πραγματοποιηθούν, εξαιτίας του σχήματος και του μεγέθους του οικοπέδου, αλλά κυρίως της μη βιωσιμότητας του έργου.

Αποδείχτηκε, με πραγματικά γεγονότα αλλά και με υπολογισμούς, ότι η λειτουργία και η συντήρηση όλου αυτού του αθλητικού χώρου -εάν αυτός είχε υλοποιηθεί- θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρές εργασίες και θα οδηγούσε, με μαθηματική ακρίβεια, στη μη λειτουργία του και αναπόφευκτα στο κλείσιμό του.

Αποδείχτηκε ότι η τελευταία λύση που είχε προταθεί από τον Δήμο το 2007 και η οποία αφορούσε στην καθαίρεση της υπάρχουσας κατασκευής της κολυμβητικής δεξαμενής, για να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ αυτοκινήτων και σε ανώτερη στάθμη η κολυμβητική δεξαμενή, ήταν αδύνατον να υλοποιηθεί.

Η παράταξή μας, μετά τη γνωστοποίηση της νέας λύσης η οποία αφορά στο ελάχιστο εμβαδόν των επίσημων προδιαγραφών που πρέπει να έχει μια κολυμβητική δεξαμενή και στην προσδοκία ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για το άθλημα της υδατοσφαίρισης -εκτός της κολύμβησης, δηλαδή-  δεν θεώρησε σκόπιμη την υποβολή ερωτήσεων σε ό,τι αφορά στο κόστος. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι το έργο της αποπεράτωσης θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και όχι από ίδιους πόρους.

Οι ερωτήσεις μας περιορίστηκαν μόνο στα τεχνικά χαρακτηριστικά του χώρου, ώστε να γίνει αντιληπτή η νέα λύση -η οποία όμως δεν συνοδευόταν την ημέρα της συζήτησης ούτε από κάποιο απλό σχεδιάγραμμα- καθώς επίσης στα πολεοδομικά ζητήματα και φυσικά στην ακριβή προσέγγιση του χρονοδιαγράμματος.

Θελήσαμε να γίνει σαφές στο Δημοτικό Συμβούλιο τι ακριβώς πρόκειται να ακολουθήσει μετά την ψήφιση του θέματος για τη νέα μελέτη του κολυμβητηρίου και οι απαντήσεις που λάβαμε  και δεν γνωστοποιήθηκαν στους πολίτες από την επίσημη σελίδα του Δήμου είναι ότι:

  • Σε δύο (2) μήνες θα έχουμε την έναρξη του διαγωνισμού για την ανάθεση των μελετών που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας.
  • Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας θα προχωρήσει ο διαγωνισμός στις επόμενες φάσεις εκπόνησης των μελετών, οι οποίες, μετά το πέρας τους και την παραλαβή τους, θα δώσουν τη δυνατότητα για τη διακήρυξη του διαγωνισμού της εργολαβίας.
  • Παράλληλα θα ολοκληρωθεί στο παραπάνω διάστημα η διαδικασία για την έγκριση της λειτουργικότητας από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η παράταξή μας, σε εισήγηση της στην επιτροπή διαβούλευσης που είχε λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2013, είχε εκφράσει την αντίθεσή της με τη θέση του κολυμβητηρίου στη Νέα Ζωή, ωστόσο είχε σχολιάσει και παραδεχτεί ότι μια διαφορετική επιλογή της λύσης του 2007, αυτής με τα ελάχιστα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, θα μπορούσε πιθανόν τελικά να είχε υλοποιηθεί.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω νέα δεδομένα, την όλη δαπάνη των προηγούμενων ετών, το διαφεύγον κέρδος από τις ποικιλότατες καθυστερήσεις, καθώς την επιθυμία και τις ανάγκες των συμπολιτών μας για ένα κολυμβητήριο στην πόλη μας, είμαστε θετικοί στη νέα λύση για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου, η οποία όμως θεωρούμε ότι είναι η τελευταία ευκαιρία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up