Τιμητική βράβευση του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη στη Μεταμόρφωση
Πολιτισμός

Τιμητική βράβευση του γλύπτη Θόδωρου Παπαγιάννη στη Μεταμόρφωση

Στο πλαίσιο των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων με το Συμπόσιο Γλυπτικής που διεξήχθη στη Μεταμόρφωση Αττικής πραγματοποιήθηκε τιμητική βράβευση στον γλύπτη Θόδωρο Παπαγιάννη, ομότιμο καθηγητή Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών και καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Συμποσίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Τμήμα Πολιτισμού και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο Πύρρος». Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου τιμώντας με την παρουσία του τη βράβευση του πιο επιφανούς σύγχρονου Ηπειρώτη εικαστικού δημιουργού.

Κατασυγκινημένος ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης, Ευάγγελο Γαρούφο, τόσο για το πλούσιο και σπουδαίο έργο του, όσο και για την ανεκτίμητη προσφορά του στην τέχνη και την Ήπειρο. Εκεί  στη γενέτειρα του, το Ελληνικό Ιωαννίνων ίδρυσε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ένα μουσείο σταθμό για την περιοχή, όπου εκτίθενται  αποκλειστικά τα έργα του και αποτελούν αντικείμενο θαυμασμού και διαπαιδαγώγησης όλων των επισκεπτών.

Οι Σύλλογοι Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης και Αχαρνών, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, και εκπρόσωποι συλλόγων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet