Μ. Πατούλη: Η διοίκηση Μαυρίδη οξύνει τον τοπικισμό και τον διχασμό στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Μ. Πατούλη: Η διοίκηση Μαυρίδη οξύνει τον τοπικισμό και τον διχασμό στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της απόφασής της να μην κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, παρεμβαίνει σε ένα θέμα που απασχόλησε την τοπική κοινότητα το τελευταίο διάστημα. Πρόκειται για το επεισόδιο οπαδικής βίας σε αγώνα εφήβων στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης/Λυκόβρυσης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, η κ. Πατούλη-Σταυράκη επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση του δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, ότι οξύνει τον «τοπικισμό και τον διχασμό», αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του Δήμου. Μάλιστα, η ίδια αναφέρεται και στην πρόσφατη απόρριψη από το Δημοτικό Συμβούλιο πρότασης του επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννη Θεοδωρακόπουλου, για επανεξέταση του θέματος πραγματοποίησης ξεχωριστών μαθητικών παρελάσεων στις δύο Δημοτικές Κοινότητες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου:

Μόνον «κεραυνός εν αιθρία» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό οπαδικής βίας που καταγράφηκε πριν λίγες ημέρες στο διαδημοτικό γήπεδο Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης μεταξύ οργανωμένων ομάδων παιδιών και εφήβων από την Πεύκη και τη Λυκόβρυση με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα ακαδημιών Α.Ο. Λυκόβρυσης – Α.Ο. Πεύκης.

Κι αν αυτή τη φορά υπήρχε η έγκαιρη επέμβαση έμπειρων παραγόντων και της αστυνομίας, που απέτρεψε τα χειρότερα, ως πότε θα κλείνουμε τα μάτια και θα κρύβουμε κάτω από το χαλί μια υπαρκτή πραγματικότητα; Χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα ώστε να επέμβουμε αποτελεσματικά αλλά και παιδαγωγικά, διαλύοντας όλους τους πιθανούς θύλακες βίας, κάθε μορφής; Είμαστε στην πράξη στρατευμένοι όλοι μας απέναντι σε όσους επιχειρούν να δημιουργήσουν οργανωμένες ομάδες βίας;

Ως εκπαιδευτικός, στη διάρκεια της θητείας μου στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου μας, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχουν αναφερθεί περιστατικά φαινομένων βίας σε δραστηριότητες σχολικού χαρακτήρα, όπως είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν σχολεία της μίας πόλης σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην άλλη. Σχετικές ενυπόγραφες αναφορές στο πρόσφατο παρελθόν από γονείς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων το τεκμηριώνουν. Παρόμοια περιστατικά αντιμετώπισα και στη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος του ΠΕΑΠ, έχοντας την ευθύνη των αθλητικών υποδομών του Δήμου.

Δυστυχώς, τη σπουδαιότητα της πρόληψης, με την εφαρμογή συνδυαστικών παρεμβάσεων σε επίπεδο σχολείου, σωματείων και τοπικής κοινωνίας, αγνοεί και περιφρονεί η παρούσα δημοτική αρχή, θέτοντας σε εμφανή κίνδυνο την ενιαία ταυτότητα του Δήμου μας και την αυτονόητη συνύπαρξη.

Στη διάρκεια της θητείας του κ. Μαυρίδη οξύνθηκε αντί να αμβλυνθεί ο διαχωρισμός μεταξύ των πόλεών μας και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ή παραβλέψει.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η υιοθέτηση των δύο παρελάσεων σε Πεύκη και Λυκόβρυση, που έχει συναντήσει την κατακραυγή του συνόλου της κοινωνίας. Κι αν μπορεί να υπάρξει επιείκεια για την πρώτη δοκιμαστική φορά που εφαρμόστηκε το μέτρο, πλέον είναι εμφανής και ανεξήγητη η εμμονή του δημάρχου και της ολιγομελούς διοίκησής του σε ένα μέτρο που απορρίπτει μεταξύ πολλών άλλων και η Ένωση Γονέων, βασικός θεσμικός συνομιλητής σε θέματα παιδείας. Με επιστολή της προς τον δήμαρχο ζήτησε, εκφράζοντας, όπως αναφέρεται, το σύνολο των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου μας, την επανεξέταση του θέματος και την υιοθέτηση της μίας παρέλασης εκ περιτροπής στις δύο πόλεις.

Ωστόσο, ο δήμαρχος αποσιώπησε την επιστολή, απέρριψε τη συζήτηση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και ενίσχυσε τα μηνύματα εχθρότητας, τοπικισμού και βίας που καλλιεργούνται οργανωμένα, όπως πλέον έχει αναμφισβήτητα τεκμηριωθεί, επιλέγοντας μάλιστα ως πυρήνες προπαγάνδας τις πλέον ευαίσθητες ηλικίες παιδιών και εφήβων.

Δεν περιμένουμε από τον κ. Μαυρίδη να αντιδράσει και να ενεργοποιηθεί! Δεν το έπραξε σε κανένα μείζον θέμα μέχρι σήμερα! Ευτυχώς για τον Δήμο μας ο χρόνος μετρά αντίστροφα και οι δημοτικές εκλογές θα δώσουν τη λύση.

Μέχρι τότε όμως είμαστε υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ώστε να ενισχύσουμε την καλλιέργεια του φίλαθλου πνεύματος και της ενιαίας ταυτότητας του Δήμου μας.

Με την ιδιότητα της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και τη συνεργασία διακεκριμένων επιστημόνων και προσωπικοτήτων του αθλητισμού, σχεδιάζουμε ένα ουσιαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, προσανατολισμένων στις ηλικίες των παιδιών και των εφήβων. Επιπρόσθετα, ως ενεργή ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, θα πρωτοστατήσω στην εξάλειψη κάθε πιθανής οργανωμένης εστίας καλλιέργειας φαινομένων βίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet