Έρχονται άλλοι 1.200 εργαζόμενοι στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι
Επιχειρήσεις – Αγορά

Έρχονται άλλοι 1.200 εργαζόμενοι στο διοικητικό μέγαρο του ΟΤΕ στο Μαρούσι

Την απόφαση να ανακαινίσει το διοικητικό μέγαρο στο Μαρούσι, με σκοπό να μετακομίσουν εκεί οι εργαζόμενοι (περίπου 1.200), που σήμερα στεγάζονται σε κτήριο ιδιοκτησίας της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, στην Παιανία, έχει λάβει η διοίκηση του ΟΤΕ.

Η ανακατασκευή του διοικητικού μεγάρου θα υλοποιηθεί σταδιακά, τα επόμενα τρία χρόνια, ανά όροφο, και οι εργαζόμενοι θα μεταφέρονται τμηματικά σε άλλα κτήρια μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τα σωματεία των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός της ανακαίνισης είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω κτήριο, 13 ορόφων, συνολικής δόμησης 64.785 τ.μ. βρίσκεται στα όρια του Δήμου Αμαρουσίου, επί της λεωφόρου Κηφισιάς 99. Σήμερα εργάζονται εκεί περίπου 2.600 άτομα και έπειτα από την ανακατασκευή του θα μπορεί να στεγάσει περίπου 4.000 εργαζόμενους.

Το κτήριο γραφείων της Prodea στην Παιανία, το οποίο θα ξενοικιάσει ο ΟΤΕ, εφόσον υλοποιηθεί ο παραπάνω σχεδιασμός, έχει μισθώσιμη επιφάνεια 61.671τ.μ. και είναι ένα από τα λίγα σύγχρονα κτήρια που έχει πιστοποίηση με αυξημένες απαιτήσεις και προδιαγραφές του αμερικανικού οργανισμού LEED για το χαρακτηρισμό του ως «Green Building – Gold level».

Η διάρκεια της σύμβασης μεταξύ Prodea – Cosmote είναι 32 έτη με ελάχιστη εγγυημένη διάρκεια υπέρ του εκμισθωτή τα δέκα έτη, δηλαδή έως τον Οκτώβριο του 2022.

Ανακαίνιση η οποία αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα έχει αποφασίσει ο ΟΤΕ και για ένα άλλο κτήριό του (ΥΜΑ-ΝΥΜΑ) επί των οδών Πατησίων και 3ης Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ένα συγκρότημα κτηρίων που, ενώ κτίστηκε σε φάσεις, είναι ενιαίο λειτουργικά. Η ανωδομή του ανέχεται σε 35.600 τ.μ. και η συνολική του δόμηση, μαζί με τα υπόγεια σε 42.700 τ.μ.

Η εκτίμηση είναι ότι η απόφαση της διοίκησης του ΟΤΕ να φέρει εντός του διοικητικού μεγάρου τους εργαζόμενους από το μισθωμένο κτήριο της Παιανίας εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια μείωσης του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης και της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου.

Ο όμιλος ΟΤΕ, μέσω της θυγατρικής ΟΤΕ Estate, διαθέτει ακίνητη περιουσία, συνολικής εμπορικής αξίας περίπου 0,83 δισ. ευρώ, βάσει της εκτίμησης που έγινε στο τέλος του 2018 από την εκτιμητική εταιρία Πειραιώς Real Estate.

Πρόκειται ειδικότερα για  2.288 οικόπεδα συνολικής επιφανείας 9,22 εκατ. τ.μ.,  εκ των οποίων έχουν ανεγερθεί 2.440 κτήρια συνολικής δομημένης επιφανείας 1,13 εκατ. τ.μ.

Πηγή: mononews.gr/ Τέτη Ηγουμενίδη

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet