Κώστας Αγγελής: “Ο Συμπαραστάτης του… δημάρχου”
Γνώμες

Κώστας Αγγελής: “Ο Συμπαραστάτης του… δημάρχου”

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου συνεδρίασε το Δ.Σ. του Δήμου Χαλανδρίου. Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε 17 θέματα. Θέματα σοβαρά, θέματα υπηρεσιακά, θέματα καθημερινότητας, θέματα όμως, που ως μείζων μειοψηφία τα ψηφίσαμε και τα 17!!! Έξι μήνες τώρα, προσπαθούμε να ασκήσουμε τα καθήκοντα μας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, χωρίς παρωπίδες, χωρίς οξύνσεις, με γνώμονα το καλό της πόλης μας. Σε αντίθεση με τη σημερινή διοίκηση, που όταν αντιπολιτευόταν ήταν αρνητική σε όλα, απορριπτική σε κάθε πρότασή μας, βλέποντας… φαντάσματα και ανακαλύπτοντας διαρκώς δεύτερες, τρίτες σκέψεις πίσω από κάθε θέμα που φέρναμε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Μεγάλη εισαγωγή, όμως χρήσιμη για τη συνέχεια, καθώς μια εβδομάδα αργότερα (25/2) κληθήκαμε να αποφασίσουμε για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Πρώτος υποψήφιος ο κ. Ευστάθιος Χατζόπουλος, εκλεκτός της διοίκησης, διαπρεπής νομικός, με πολύ καλές συστάσεις και εθελοντική συνεισφορά, τους τελευταίους μήνες, στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, φάνταζε μια καλή υποψηφιότητα. Δεύτερος υποψήφιος ο κ. Παρασκευάς Βυλλιώτης, δικηγόρος, οικονομολόγος, διαπιστευμένος δαμεσολαβητής, εκ Θηβών ορμώμενος, άγνωστος στο Χαλάνδρι, ερχόταν για μια αξιοπρεπή παρουσία.

Ανάμεσά τους κληθήκαμε να αποφασίσουμε για τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, θέση που σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” έχει αποστολή μεταξύ άλλων:

α. Την αποδοχή καταγγελιών άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιαχείριση των υπηρεσιών του Δήμου, των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων.

β. Τη διαμεσολάβηση για την επίλυση των σχετικών περιβλημάτων, με την απάντηση εντός 30 ημερών στους ενδιαφερόμενους.

γ. Τη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό.

Εξαιρετικές προδιαγραφές και καλόπιστα σκεπτόμενοι, θεωρούμε ότι θα ήταν ένα καλό εργαλείο πίεσης στη διοίκηση από τη μεριά του Δημότη και της Επιχείρησης. Συνεκτιμώντας τη μέχρι σήμερα στάση της μειοψηφίας, θα περιμέναμε τουλάχιστον από πλευράς διοίκησης να υπάρχει μια συνεννόηση και μια επιχειρηματολογία για το πρόσωπο του Συμπαραστάτη, καθώς χρειάζεται και διευρυμένη πλειοψηφία του Σώματος για την εκλογή. Αντί του αυτονοήτου για μας, η διοίκηση επέλεξε τον δρόμο της αμετροέπειας και της αλαζονείας, προσπαθώντας να επιβάλει το δικό της υποψήφιο, προσπαθώντας να φέρει τις παρατάξεις προ τετελεσμένων γεγονότων. Αποτέλεσμα ο Δήμος Χαλανδρίου δεν κατάφερε να αποκτήσει Συμπαράσταση του Δημότη και της Επιχείρησης, ίσως επειδή έψαχνε Συμπαραστάτη του …δημάρχου.

Για την ιστορία, κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρω ότι ο εκλεκτός της διοίκησης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΑΝTΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, μόλις πριν ένα μήνα…
Κώστας Αγγελής

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης 2011-2012, πρόεδρος Αετοπούλειου 2013

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet