«Μαλλιά κουβάρια» για τα κουλουάρ, «στραβή» αντιπυρική περίοδος και ΓΠΣ στα… τυφλά
Ενυπόγραφα

«Μαλλιά κουβάρια» για τα κουλουάρ, «στραβή» αντιπυρική περίοδος και ΓΠΣ στα… τυφλά

Αναμφίβολα το θέμα της εβδομάδας στον Βόρειο Τομέα Αθηνών είναι αυτό που ανέκυψε με το δημοτικό στάδιο «Ι. Ζηρίνης» στην Κηφισιά. Η απόφαση του νομικού προσώπου του Δήμου «Δημ. Βικέλας» να ξηλώσει έναν από τους έξι διαδρόμους του στίβου για να μεγαλώσει το ποδοσφαιρικό γήπεδο, προκειμένου να μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως έδρα της η ΠΑΕ Κηφισιάς στη νέα της περίοδο στη Super League 2, δίχασε την πόλη και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι διχαστικές ανακοινώσεις και δηλώσεις μεταξύ των εκπροσώπων του κλασικού αθλητισμού και του ποδοσφαίρου δίνουν και παίρνουν, ενώ θέμα έχει δημιουργηθεί και με τις καταγγελίες για ύπαρξη «συναλλαγής» εκ μέρους του δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, οι οποίες έκαναν τον τελευταίο να προκαλεί ευθέως τους καταγγέλλοντες να παρουσιάσουν τις αποδείξεις της «συναλλαγής», ειδάλλως θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί, ακόμη και δικαστικά, την τιμή και την υπόληψή του.

Λένε ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει. Στην περίπτωση της Κηφισιάς όχι απλώς χωρίζει, αλλά δημιουργεί και καταστάσεις που ενδέχεται να πληγώσουν βαθιά την τοπική κοινωνία. Εκτός κι αν, τελευταία στιγμή, βρεθεί ο «από μηχανής Θεός», έστω και με τη μορφή μιας δικαστικής απόφασης, αφού οσονούπω εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί για να σταματήσει το ξήλωμα του κουλουάρ…

***

Ότι προσπαθεί να φέρει ένα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τη Λυκόβρυση ουσιαστικά εν… αγνοία των πολιτών κατηγορεί τη δημοτική αρχή του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη ο πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Θεοδωρακόπουλος θεωρεί ότι το νέο ΓΠΣ «τσιμεντοποιεί» μεγάλο τμήμα της πόλης, καταργεί την αμιγή κατοικία και «κλείνει το μάτι» στα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν ξέρουμε εάν, πότε και πώς θα μπορούσαν να συζητηθούν δημόσια τα παραπάνω, αφού -είναι αλήθεια- ο δήμαρχος Τ. Μαυρίδης, αν κρίνουμε από τις μέχρι πρόσφατα μη προσβάσιμες στο κοινό συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν δείχνει και τόσο υπέρμαχος των ανοικτών διαδικασιών…

***

Δεν φθάνει που λαχταρίσαμε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 19 Ιουνίου με την πυρκαγιά που ξέσπασε στα όρια της Κηφισιάς με τα Μελίσσια και η οποία σβήστηκε ευτυχώς έγκαιρα, καίγοντας μόλις 3 στρέμματα μεικτής έκτασης, είχαμε και νέα φωτιά το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Ιουνίου στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του πρώην νοσοκομείου Παπαδημητρίου στα Μελίσσια. Ένα κτήριο στην «καρδιά» του δάσους Παπαδημητρίου, η πρόσβαση στο οποίο είναι προβληματική αφού, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στο «Ε», ο ιδιοκτήτης αρνείται να παραχωρήσει κλειδιά στον Δήμο για την περίπτωση που χρειάζεται άμεση επέμβαση…

Αντιθέτως, ελεύθερη πρόσβαση στο εν λόγω κτήριο -όπως συμβαίνει και στο αντίστοιχο συγκρότημα-«φάντασμα» του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) στα Μελίσσια- έχει οποιοσδήποτε άλλος θέλει, χωρίς έλεγχο και για κάθε χρήση… Εξάλλου, η φωτιά της Δευτέρας μαθαίνουμε ότι προκλήθηκε από κάποιους καναπέδες, τους οποίους προφανώς κάποιοι χρησιμοποίησαν για την… ξεκούρασή τους.

Και μία ακόμη ανησυχητική λεπτομέρεια. Αυτή ήταν η 7η κατά σειρά εστία φωτιάς στην περιοχή σε διάστημα μόλις 21 ημερών.

Αν ισχύει και για τις κακές μέρες αυτό που ισχύει για τις καλές, που φαίνονται από το… πρωί, τότε η αντιπυρική περίοδος στον Δήμο Πεντέλης μόνο αισιόδοξα δεν ξεκίνησε.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet