Στήθηκε η μπάλα στο αυτοδιοικητικό γήπεδο, αλλά οι κερκίδες παραμένουν άδειες…
Ενυπόγραφα

Στήθηκε η μπάλα στο αυτοδιοικητικό γήπεδο, αλλά οι κερκίδες παραμένουν άδειες…

Έκλεισαν και τα ψηφοδέλτια και πλέον οι παραταξιακοί στρατοί παίρνουν τις θέσεις τους στο πεδίο όπου θα αναμετρηθούν στις 8 και -εάν χρειαστεί δεύτερη Κυριακή- στις 15 Οκτωβρίου 2023. Ο κύκλος των ζυμώσεων, μεταγραφών, συμπτύξεων και συνεργασιών ολοκληρώθηκε και πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις κάλπες.

Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά μας λείπει κάτι βασικό˙ οι θεατές. Παιχνίδι χωρίς κερκίδα δεν γίνεται και προς το παρόν τα καθίσματα παραμένουν άδεια, με εξαίρεση εκείνα που καλύπτονται από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους,  έναν στενό κύκλο συγγενών και φίλων τους και τους δημοσιογράφους.

Ας ελπίσουμε ότι όσο πλησιάζουμε στην έναρξη του αγώνα θα προσέλθουν κι άλλοι, διαφορετικά κινδυνεύουμε η εκλογή των νέων αιρετών να γίνει «κεκλεισμένων των θυρών», με ό,τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο…

***  

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι αναμέτρηση με αναμέτρηση όλο και μειώνεται το ενδιαφέρον των πολιτών. Να φταίει ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει για τους περισσότερους και πού μυαλό τώρα για τις κάλπες; Να ευθύνεται το «προϊόν» που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μόνο «σπαρταριστό» δεν είναι. Να βαραίνει το γεγονός ότι -κι εδώ με ελάχιστες εξαιρέσεις- το έργο παίζεται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο για πάρα πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει κουράσει;   

Ίσως η απάντηση «όλα τα παραπάνω» να είναι και η ορθότερη στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αρκεί να προσθέσουμε και τον φαύλο κύκλο της αλληλο-απαξίωσης και αλληλο-υποτίμησης των πάντων από τους πάντες. Πολιτικοί που υποτιμούν τους πολίτες (και τη νοημοσύνη τους), πολίτες που απαξιώνουν συλλήβδην τους πολιτικούς, και όλοι μαζί να «πυροβολούν» τους δημοσιογράφους.

«Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα» όπως διαπίστωνε και ο χαρισματικός Ντίνος Ηλιόπουλος στην αξέχαστη ελληνική ταινία «Ο ατσίδας».

***  

Ωραία ατμόσφαιρα είναι και στην Αγία Παρασκευή, όπου εκτός των άλλων κάποιοι έχασαν κυριολεκτικώς το μέτρημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι οι άνθρωποι της παράταξης του Αλέξανδρου Μουστόγιαννη (Μια Γενιά Μπροστά) δεν κατάφεραν να δουν ότι η απόσταση του εκλογικού κέντρου που εγκαινίασαν στην κεντρική πλατεία απείχε από το υφιστάμενο του έτερου υποψηφίου δημάρχου Γιάννη Μυλωνάκη (Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή) μόλις… λίγα εκατοστά!

Η παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οφθαλμοφανής, η επέμβαση της αστυνομίας επιβεβλημένη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κ. Μουστόγιαννη να τα βάλει με τον κ. Μυλωνάκη, κατηγορώντας τον για τη μη συναίνεσή του να μείνουν και τα δύο εκλογικά κέντρα πλάι-πλάι. Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσω ανακοινώσεων, αλλά το θέμα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο, με πρωτοβουλία του κ. Μουστόγιαννη.

Κι εκεί είχαμε τον νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά και τον πρώην ομόλογό του Γιάννη Σταθόπουλο να επιχειρούν να «πατήσουν σε δύο βάρκες» (βλέπετε είναι ο δεύτερος γύρος των εκλογών μπροστά), προκαλώντας -όπως ήταν φυσικό- την έντονη αντίδραση του κ. Μυλωνάκη.

Το αποτέλεσμα πάντως δεν άλλαξε, το εκλογικό περίπτερο του κ. Μουστόγιαννη θα μετακινηθεί κι έτσι οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα των προσεχών εκλογών σε… ασφαλή απόσταση μεταξύ τους.

***

Λίγο βορειότερα, η απόσταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ ενός μεγάλου τμήματος του συνδυασμού Πεντέλη Πόλη Πρότυπο και της Δημοκρατικής Συνεργασίας (σχήμα που είχε δημιουργηθεί από τη συνένωση των συνδυασμών Δημοτική Συμμαχία και Πεντέλη Πόλη Πρότυπο) εξαιτίας της σύμπραξης της δεύτερης με την παράταξη του κ. Λευτέρη Κοντουλάκου έγινε ακόμη μεγαλύτερη.

Ο συνδυασμός των «τριών Π» όχι μόνο αποχώρησε από τον «γάμο», αλλά ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει αυτόνομα την ψήφο των δημοτών, με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Αποστολίδη. Έτσι, το αριστερό άνοιγμα που επιχείρησε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου (επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας) μένει μάλλον ημιτελές, αφού ένα κομμάτι του αριστερού χώρου του Δήμου έχει πλέον το δικό του σημείο αναφοράς…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet