Ενυπόγραφα

Τα φαρμακερά σχόλια δίνουν και παίρνουν…

Τελικώς χωρίς τον τέως δήμαρχο Γιώργο Κουράση θα διεκδικήσει η παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση τη δημαρχία στην πόλη στις δημοτικές εκλογές του 2023. Ο έμπειρος αυτοδιοικητικός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το «τιμόνι» της παράταξης, στην οποία ωστόσο θα παραμείνει ενεργός, στηρίζοντας τη νέα υποψήφια δήμαρχο Κρίστη Αγαπητού.

Στη νέα υποψήφια στηρίζει και την ελπίδα του να συσπειρωθεί ο χώρος της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, καθώς μόνο έτσι θα έχει ελπίδες να διεκδικήσει τον Δήμο. Κάτι που όμως δεν φαίνεται και τόσο πιθανό, ιδιαίτερα εάν επιμείνει ο Χάρης Ρώμας να δοκιμάσει την… τύχη του ως υποψήφιος δήμαρχος στο Χαλάνδρι.

Για τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, πάντως, ο κ. Κουράσης δεν κρατήθηκε και… έριξε το φαρμάκι του. Μιλώντας στην εκπομπή «Δημοτικές Διαπλοκές», του δημοτικού ραδιοφώνου «Επικοινωνία 94FM», είπε ότι ο εν λόγω υποψήφιος δεν γνωρίζει ούτε τα όρια του Δήμου του…

***

Φαρμακερά σχόλια έχουμε, όμως, και στη Λυκόβρυση-Πεύκη. Εκεί, ο Παναγιώτης Ιωάννου, μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος του Τάσου Μαυρίδη, μιλά για «ταμπουρωμένη» στα γραφεία της διοίκηση, περιστοιχιζόμενη από «γραμματείς και φαρισαίους», αδιαφορώντας για τα προβλήματα των πολιτών στις δύο δημοτικές ενότητες.

Παράλληλα, δίνει το στίγμα του πώς θα δραστηριοποιηθεί η δική του παράταξη ώστε να έρθει η «Νέα Δημιουργία» στον Δήμο, όπως είναι πλέον και το όνομα της παράταξης με το οποίο θα διεκδικήσει τη δημαρχία το 2023.

***

Και οι… μπηχτές σταματημό δεν έχουν. Όπως αυτές της διοίκησης του Γιώργου Θωμάκου προς τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης +εργαζόμαστε για την Πόλη της καρδιά μας, τέως δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη, με αφορμή την οξεία ανακοίνωση του δεύτερου για την αύξηση των δημοτικών τελών.

«Η πανηγυρική δήλωση ότι η παράταξη του Ν. Χιωτάκη δεν ψήφισε τα δημοτικά τέλη 2022 δεν έχει καμία αξία από μια άγονη και τυφλή αντιπολίτευση που δεν ψηφίζει τίποτα για τον Δήμο μας» σημείωσε στην… καυστική απάντησή της η δημοτική αρχή και περιμένουμε εάν θα υπάρξει συνέχεια από το στρατόπεδο Χιωτάκη.

***

Την… πονεμένη ιστορία διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι άρχισε να «ξύνει» η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Δύναμη Ζωής, Ρένα Δούρου. Μάλιστα, η τέως περιφερειάρχης Αττικής, επί θητείας της οποίας εντάχθηκε το έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, κατέθεσε σχετικά ερωτήματα προς τη διοίκηση του νυν περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη (ο οποίος διετέλεσε επί 12 χρόνια δήμαρχος Αμαρουσίου).

Τι ζητά η Ρ. Δούρου; Να μάθει πού «σκοντάφτει» η δημοπράτηση του έργου και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας για την πραγματοποίησή της.

«Πλέον τα ψέματα για τον σημερινό περιφερειάρχη τελείωσαν. Οι πολίτες της Αττικής, οι δημότες του Αμαρουσίου, απαιτούν όχι απλώς εξηγήσεις ή επικοινωνιακές ασκήσεις επί χάρτου, αλλά ανάληψη ευθύνης και έργα» σημειώνει η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής.

 Φανταζόμαστε ότι ο Γ. Πατούλης δεν θα αργήσει να της απαντήσει…

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet