Μία συσκευή θα αποτρέπει ατυχήματα με μοτοσικλέτες!
Επιστήμη & Τεχνολογία

Μία συσκευή θα αποτρέπει ατυχήματα με μοτοσικλέτες!

Παρά την αναμφισβήτητη γοητεία τους και τον πρακτικό τους χαρακτήρα -ιδιαίτερα για την κίνηση μέσα στην πόλη- οι μοτοσικλέτες θεωρούνται από πολλούς ιδιαίτερα επικίνδυνες όσον αφορά σε θέματα οδικής ασφάλειας, ειδικά για τους αναβάτες τους.

Το TheBikeShieldApp φιλοδοξεί να αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο στον συγκεκριμένο τομέα, δημιουργώντας «διαύλους επικοινωνίας» μεταξύ οδηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων που βρίσκονται στον δρόμο και ενημερώνοντας σχετικά σε περίπτωση κινδύνου, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ατύχημα.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί του, οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη cross-platform εφαρμογή για φορητές συσκευές λαμβάνουν ένα ακουστικό σήμα το οποίο τους προειδοποιεί όταν πλησιάζουν δίκυκλα.

Ειδικότερα, ο οδηγός του δικύκλου δημιουργεί μια εικονική «ασπίδα» γύρω του, που παρέχει ενημέρωση 5-10 δευτερόλεπτα πριν οι άλλοι οδηγοί στον δρόμο (που χρησιμοποιούν την εφαρμογή) τον δουν ή τον ακούσουν.

Στην περίπτωση του οδηγού αυτοκινήτου, μόλις αρχίσει να οδηγά το κινητό ενεργοποιεί αυτόματα την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το αξελερόμετρό του. «Μόλις λάβετε την ηχητική ειδοποίηση, απλά συνεχίστε να οδηγείτε καθώς εντοπίζετε το ποδήλατο ή τη μοτοσικλέτα. Απλό, έτσι δεν είναι;» υποστηρίζουν οι δημιουργοί του TheBikeShieldApp

Aξίζει να σημειωθεί ότι στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται η δημιουργία «χάρτη», μέσω της οπτικοποίησης της παρουσίας άλλων οδηγών για τον σχεδιασμό ασφαλών διαδρομών, η εμφάνιση αναφορών με χρήσιμες πληροφορίες και η δυνατότητα απενεργοποίησης υπηρεσιών instant messaging, που μπορεί να αποσπούν την προσοχή του χρήστη από την οδήγηση.

Η εφαρμογή είναι συμβατή με iPhone, Android και Smart Gear Watch, και το βασικό καινοτόμο της χαρακτηριστικό είναι ότι -τη στιγμή που πολλοί εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη συστημάτων vehicle-to-vehicle επικοινωνίας, τα οποία προϋποθέτουν την ανάπτυξη και χρήση επιπλέον hardware- χρησιμοποιεί την εξάπλωση των smartphones και της χρήσης GPS και αισθητήρων σε αυτά.

Το TheBikeShieldApp θα είναι διαθέσιμο στο App Store και το Google Play Store από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet