Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στη Συρία
Κόσμος

Η Τουρκία ετοιμάζει εισβολή στη Συρία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε την Πέμπτη ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία ετοιμάζεται για μία στρατιωτική εισβολή στη Συρία.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονάσενκοφ σημείωσε: «Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει καταγράψει έναν αυξανόμενο αριθμό από ενδείξεις για κρυφή προετοιμασία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για ενεργή ανάληψη δράσης στο έδαφος της Συρίας».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σημείωσε ότι αυτοί που βοηθούν το καθεστώς του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ-Άσαντ, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου.

«Η βαθύτερη αιτία του προβλήματος είναι τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το συριακό καθεστώς και τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει το Νταές, η ISIS» είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών στο Λονδίνο.

«Αυτοί που βοηθούν το καθεστώς του Άσαντ διαπράττουν τα ίδια εγκλήματα πολέμου. Το λέω αυτό σήμερα, καθώς το Χαλέπι δέχεται σφοδρή επίθεση από ρωσικά αεροσκάφη» κατήγγειλε ο Νταβούτογλου.

Έως και 70.000 Σύροι πρόσφυγες κινούνται προς τα τουρκικά σύνορα από το Χαλέπι εξαιτίας της κλιμάκωσης των αεροπορικών βομβαρδισμών, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου από το βήμα της διεθνούς διάσκεψης δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet