Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για το επεισόδιο στα Ίμια: Επικίνδυνο συμβάν
Print Friendly, PDF & Email
Πολιτική

Αυστηρό διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για το επεισόδιο στα Ίμια: Επικίνδυνο συμβάν

Να τερματίσει τις παραβιάσεις διεθνούς δικαίου καλεί την Τουρκία το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, με έντονο διάβημα που απηύθυνε προς την Άγκυρα μετά το επεισόδιο στα Ίμια, κατά το οποίο η τουρκική ακταιωρός UMUT εμβόλισε το πλοίο «ΓΑΥΔΟΣ» του Λιμενικού.

Το ΥΠΕΞ κάνει λόγο «για επικίνδυνο συμβάν που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Στο διάβημα αναφέρεται: «Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του. Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα. Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία. Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται».

Σχετικά με το συμβάν στα Ίμια, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε άμεσα ΗΠΑ, Γερμανία, μέλη ΣΑΗΕ, και προέβη σε παραστάσεις έναντι Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet