«Ετοιμοπόλεμος» ο ΣΠΑΠ και στην άσκηση «Διά Πυρός 2017» στον Διόνυσο
Αυτοδιοίκηση

«Ετοιμοπόλεμος» ο ΣΠΑΠ και στην άσκηση «Διά Πυρός 2017» στον Διόνυσο

Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συμμετείχε στην Άσκηση πεδίου «Διά Πυρός 2017» η οποία διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Αττικής (ΠΕΠΥΔ), παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Π.Σ. Βασίλειου Καπέλιου, στη δασική περιοχή του Διονύσου, με επικεφαλής τον υποστράτηγο Π.Σ. Κωνσταντίνο Γιόβα.

Ο ΣΠΑΠ συμμετείχε στην άσκηση με διοίκηση, εθελοντές και ένα υδροφόρο όχημα. Το όχημα του Συνδέσμου είχε πάρει θέση στο σημείο που υπεδείχθη από το Πυροσβεστικό Σώμα, με στόχο να επέμβει όταν και όποτε κριθεί αναγκαίο.

Μετά το πέρας της άσκησης, o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνομίλησε με τον πρόεδρο και τα στελέχη του Συνδέσμου που συμμετείχαν στην άσκηση, τους οποίους και συνεχάρη για την ετοιμότητα και τον ζήλο που επέδειξαν τόσο κατά την εκτέλεση της άσκησης, όσο και κάθε φορά που έχουν κληθεί να συμμετέχουν σε συμβάντα Πολιτικής Προστασίας. Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά με την άσκηση:

«Είμαστε σήμερα με ομάδα αιρετών εργαζομένων και εθελοντών του ΣΠΑΠ, καθώς και με υδροφόρο όχημα, στις θέσεις που μας έχουν υποδειχθεί από το Πυροσβεστικό Σώμα, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε μία πολύ σημαντική άσκηση ετοιμότητας. Ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ στο επιχειρησιακό πλεονέκτημα που προσδίδει στις επιχειρήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος η χρήση σύγχρονων μέσων επικοινωνιών, που είδαμε σε ανάπτυξη σήμερα.

»Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή του ΣΠΑΠ στη συγκεκριμένη άσκηση, διότι αποτελεί μία γενική δοκιμή για την αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη αρχίσει. Είναι προφανές ότι ο Σύνδεσμός μας θα συνεχίζει να είναι παρών όταν και όποτε χρειαστεί σε πλήρη και απόλυτη ετοιμότητα, ώστε να παρέχει κάθε βοήθεια, σε ανθρώπινο δυναμικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και οχήματα, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στους Δήμους μέλη του, όταν την χρειάζονται, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet