Αναβολή της συζήτησης του ν/σ για τη διακυβέρνηση των δήμων για μετά τις εκλογές ζήτησε η ΚΕΔΕ
Φωτογραφία: nafsweek.gr
Θεσμικοί Φορείς

Αναβολή της συζήτησης του ν/σ για τη διακυβέρνηση των δήμων για μετά τις εκλογές ζήτησε η ΚΕΔΕ

Την αναβολή της συζήτησης για μετά τις δημοτικές και περιφερειακές της 8ης Οκτωβρίου του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ, την κατάργηση των ΝΠΔΔ των δήμων και άλλων διατάξεων, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, ο οποίος παραβρέθηκε στη σημερινή (20/9) συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Ο λόγος που η ΚΕΔΕ θέτει θέμα αναβολής, όπως εξήγησε ο πρόεδρός της Λάζαρος Κυρίζογλου, είναι πρώτον, για να υπάρξει πλήρης συζήτηση και ανάλυση όλων των νέων δεδομένων που εισάγει το εν λόγω νομοσχέδιο  και δεύτερον, για να ληφθούν υπόψη οι επικουρικές προτάσεις και βάσεις που θέτει η Αυτοδιοίκηση.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών κατά την τοποθέτησή του δεν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής του νομοσχεδίου για μετά τις εκλογές. «Εμένα», είπε, [με ενδιαφέρει άλλο πράγμα, πιο σοβαρό. Θέλω να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μετά τις εκλογές για να δουλέψουμε σοβαρά τα θέματα του Κώδικα». Σημείωσε, ωστόσο, ότι άκουσε προσεκτικά όλα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ότι «θα επανέλθουμε και θα είμαστε σε επικοινωνία, καθώς έτσι και αλλιώς υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος για διαβούλευση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet