Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών
Αυτοδιοίκηση

Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ στο Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών

Την πεποίθηση πως μία δημοκρατική κοινωνία πραγματώνεται μέσα από την ίση συμμετοχή στην πολιτική ζωή γυναικών και ανδρών σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το Πανελλήνιο Συνέδριο Αιρετών Γυναικών με θέμα «Ισότητα στην Αυτοδιοίκηση», που διοργάνωσε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.

Στο Συνέδριο απεύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κ. Αγοραστός, η περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Χ. Καλογήρου, o α΄ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γ. Σγουρός, η επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της ΕΝΠΕ, Φ. Βρύνα, και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φ. Κούβελα. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ., εκπροσωπώντας την επικεφαλής της ΔΗ.ΣΥ. η Ζ. Δημαδάμα, εκπροσωπώντας τον γ.γ. του ΚΚΕ η Δ. Μανωλάκου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ η Δ. Χαλκίδη και εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του Ποταμιού η Ε. Στεφοπούλου.

Σε ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες δικαίωμα για όλους και όλες και πρόσθεσε ότι για τη διασφάλισή του δεν απαιτείται μόνο η νομική αναγνώρισή του, αλλά και η εφαρμογή του σε όλους τους τομείς της ζωής: τον πολιτικό, τον οικονομικό, τον κοινωνικό και τον πολιτιστικό.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπογράμμισε ότι «το θέμα της ισότητας αποτελεί πρωταρχικό στόχο στην πολιτική μας ατζέντα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό» και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ως μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών και με την ιδιότητά μου του αντιπροέδρου, ασπάζομαι και προσυπογράφω τις θεμελιώδεις προτεραιότητες του Συμβουλίου για την ισότητα. Θεωρούμε και εκτιμούμε ότι θα πρέπει να αναληφθούν περαιτέρω δράσεις στην Ευρώπη και ανά τον κόσμο, με πρωταρχική την πολιτική δέσμευση. Η ισότητα των φύλων πρέπει να ενσωματώνεται σε όλες τις πολιτικές, τις νομοθεσίες, τις δραστηριότητες και τους προϋπολογισμούς».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος τόνισε ότι οι επικεφαλής των αυτοδιοικητικών αρχών πρέπει να διασφαλίσουν την ίση πρόσβαση στις υπηρεσίες των δήμων μας, του κάθε πολίτη, γυναίκας ή άνδρα, αλλά και να συνδράμουν ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και να επιτευχθεί η οικονομική αυτονόμησή τους.

Ωστόσο, όπως ανέφερε, σημαντική είναι και η ευθύνη της πολιτείας η οποία θα πρέπει να λάβει μέτρα «που θα συμβάλλουν στη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, μέσω ευέλικτων μορφών εργασίας, αλλά και διαθέτοντας στους δημότες μας άρτιες υπηρεσίες φύλαξης παιδιών, προσιτές και προσβάσιμες για όλους, υψηλού ποιοτικού επιπέδου».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινής γνώμης για την άρση των έμφυλων στερεοτύπων, στηρίζοντας τις γυναίκες και άνδρες πολίτες, με σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης» και κατέληξε τονίζοντας ότι θα είναι αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet