Πώς θα «περάσει» η συμφωνία από τη Βουλή
Πολιτική

Πώς θα «περάσει» η συμφωνία από τη Βουλή

Τον τρόπο με τον οποίο θα περάσει από τη Βουλή η συμφωνία με την τρόικα και τα προαπαιτούμενα για τη δόση που αυτή εμπεριέχει θα συζητήσουν σε σύσκεψη την Τετάρτη 19 Μαρτίου στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η κυβέρνηση θέλει να ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή χωρίς απώλειες προκειμένου να παίξει πανηγυρικά το χαρτί της αλλαγής κλίματος εν όψει ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να κατεβάσει ένα νομοσχέδιο για τις τράπεζες και ένα πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για τα υπόλοιπα και μένει ανοιχτό αν θα έχει τη μορφή ενός άρθρου ή πολλών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης των βουλευτών.

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη έχει διαμηνύσει ότι διαφωνεί με τη λύση «πολυνομοσχέδιο “σκούπα”» και πολύ περισσότερο σε ένα άρθρο.

Ωστόσο, με deadline για την ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα εξαιτίας του άτυπου Eurogroup που θα γίνει την 1η Απριλίου στην Αθήνα, τα περιθώρια για διαφωνίες στενεύουν και η διαδικασία του κατεπείγοντος αποτελεί μονόδρομο.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet